EURO 2012 – Σε ποια τσέπη πήγαν τα 685.000 ευρώ;

κτίριο ΕΡΤ

Το EURO 2012 αρχίζει σε δύο μήνες περίπου και η κρατική τηλεόραση φαίνεται πως ξεκινά την προετοιμασία για το μεγάλο ποδοσφαιρικό event στα γήπεδα Ουκρανίας-Πολωνίας. Το ΔΣ της ΕΡΤ με ανακοίνωσή του αποφάσισε το κόστος που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως που μάθαμε είναι ότι το ΔΣ προϋπολόγισε το κόστος αναλόγως της πορείας της Εθνικής. Δηλαδή θα ξοδευτούν περισσότερα χρήματα στην περίπτωση που η Εθνική προκριθεί σε μια ή περισσότερες φάσεις και αυτό δείχνει να είναι πολύ λογικό και σωστό. Έτσι αν η Εθνική δεν προκριθεί σε κάποιο γύρο, τότε το κόστος θα ανέλθει στις 415.000 ευρώ, ενώ αν φθάσει στον τελικό, θα αγγίξει τις 480.000 ευρώ.

Η είδηση βρίσκεται στην επισήμανση που κάνει το ίδιο ΔΣ , πως στο προηγούμενο EURO 2008 το κόστος είχε ανέλθει στο 1.100.000!!

Ρωτήσαμε τους γνώστες περί των αθλητικών και μάθαμε πως στο προηγούμενο πρωτάθλημα η Εθνική δεν είχε προκριθεί κανένα γύρο, μάλλον γιατί είχε φάει …γύρο πίτα μας είπαν χαριτολογώντας!

Στα σοβαρά όμως, το μείζον θέμα που προκύπτει είναι πού και ποιοι ξόδεψαν τα 685.000 ευρώ που προκύπτουν από την απλή αφαίρεση των ποσών. Ένα ποσό 700χιλ ευρώ, δεν είναι ένα ποσό που δικαιολογεί απλές περικοπές σε περίοδο κρίσης. Μήπως το ΔΣ πρέπει να καλέσει τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή να ελέγξει εξονυχιστικά τα παραστατικά; Μήπως πρέπει κάποιος εισαγγελέας να ψάξει το θέμα και να μην περιμένει καταγγελίες; Διότι καλό είναι να διαβάζουμε για τα παραστατικά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλά με τα τρωκτικά της ΕΡΤ, δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι και με ποιό τρόπο σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα;

Comments are closed.