ΣΥΡΙΖΑιος ελέγχει Τσίπρα για έκπτωση θέσεων ως προς τις βάσεις Σούδας – Ακτίου

Αλέξης ΤσίπραςΕπιστολή Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο enimerosi24

O διάλογος μέσω του facebook μπορεί κάποτε να αναδείξει αντιφάσεις εις το εσωτερικό των κομμάτων, την υποχώρησή τους από προηγούμενες θέσεις τους, υπό το μανδύα της «επικαιροποίησης», αλλά τα ερωτήματα που τίθενται, επί του τύπου και επί της ουσίας παραμένουν. Και βεβαίως τέτοια ερωτήματα δεν αφορούν μόνον του ερωτώντες, οι οποίοι-ματαίως, προφανώς- αναμένουν απάντηση, αλλά κάθε πολίτη, ο οποίος- καλώς ή κακώς- ενημερώνεται.

Εις μία από τις πλείστες αναρτήσεις του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Δημητρίου Παπαδημούλη, τακτικότατου θαμώνος-εκ των ελαχίστων του κόμματός του-εις τα κοινωνικά δίκτυα, προς άγραν ψήφων και ανεβασμένους δείκτες αναγνωρισιμότητος, ώστε να διεκδικήσει κορυφαίο Υπουργείο εις την «κυβέρνηση της Αριστεράς»(ΥΠΕΣΔΔΑ;), ένας εκ των «φίλων» του σχολίασε ώς εξής:

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του.» Είναι μια ξεκάθαρη θέση. Θα ήθελα κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μου εξηγήσει, τι μεσολάβησε αυτές τις 20-30 μέρες από την δημοσίευση του προγράμματος μέχρι τη χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα, ώστε αυτή η θέση να γίνει «δεν είναι στο πρόγραμμά μας η έξοδος από το ΝΑΤΟ, θα ήταν επιπόλαιο να λέγαμε κάτι τέτοιο»! Τι άλλαξε? Επίσης, ποιο συλλογικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε αυτή την αλλαγή θέσης?

Ο υπογράφων του έδωσε την απάντηση που ακολουθεί:

Ορθώς εξανίστασθε, αλλά ο Αρχηγός μπορεί να έχει και δεύτερες σκέψεις κατά νουν. Εγώ θα πλειοδοτούσα και θα ζητούσα άμεσο κλείσιμο των δύο αυτών Βάσεων την επαύριο που θα αναλάβουν καθήκοντα οι υπουργοί της Αριστεράς, να είναι η πρώτη ΚΥΑ(κοινή υπουργική απόφαση) της ΥΠΕΞ(Δούρου;) και του ΥΕΘΑ(Δρίτσα;). Μία απορία και μία επιφύλαξη: Όταν ομιλείτε γιά κλείσιμο της Σούδας, ζητείτε λουκέτο και στις εθνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί, δηλ ΝΚ και 115ΠΜ; Δεύτερον, εις ότι αφορά τη διάλυση του ΝΑΤΟ, εννοοείτε ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα πιέσει όλα τα άλλα μέλη της Συμμαχίας γιά τη διάλυση του ΝΑΤΟ; Μήπως αυτό είναι αφελές κατ΄ελάχιστο, αν όχι  υπερφύαλο;

Αν ήμουν «ακτιβιστής» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το πρώτο που θα έκανα- πριν πέσουν οι σχετικές υπογραφές των αρμοδίων υπουργών της «κυβέρνησης της Αριστεράς»- θα έκλεινα με αλιευτικά «συντρόφων» την είσοδο του όρμου της Σούδας και με αγροτικά αυτοκίνητα σημεία του διαδρόμου Π/Γ-Α/Γ του Αεροδρομίου Σούδας, ώστε να απαγορεύσουμε αντιστοίχως τη χρήση του ΝΚ και της 115ΠΜ. Αν- τυχόν- υπήρχαν ελλιμενισμένα πλοία άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ ή σταθμεύοντα στρατιωτικά αεροσκάφη αυτών των χωρών ή άλλων, θα τα κύκλωνα με ανθρώπινες αλυσίδες, ειρηνιστές εμείς έναντι ιμπεριαλιστικών συμβόλων. Κάτι ανάλογο θα έκαναν και οι «σύντροφοι» στην Πρέβεζα.

Αν τώρα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη της 115ΠΜ (F-16 Block 50+) προς αναγνώριση/αναχαίτιση αγνώστων ιχνών που έχουν εισέλθει εις το FIR Αθηνών και εν συνεχεία εις τον ΕΕΧ (παραβάσεις ΚΕΚ και παραβιάσεις ΕΕΧ λέγονται αυτές οι ενέργειες κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) μικρό το πρόβλημα, όπως και αν καθίστατο αδύνατο να πραγματοποιηθούν τακτικές ή ναυλωμένες πτήσεις ή να προσεγγίσουν το λιμένα Σούδας επιβατηγά ή εμπορικά πλοία…Ο αγώνας μετρά. Και τις επιπτώσεις από τις βλακείες, τις πληρώνουμε-δυστυχώς- όλοι….

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Comments are closed.