Όχι στα επικοινωνιακά παιχνίδια για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Μήνυμα ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο έως τις 28 Ιουνίου, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει υπεύθυνη και μαχητική αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι ο λαός έβαλε τον πήχη της διαπραγμάτευσης ψηλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης που έχουν προκύψει από τη λαϊκή εντολή.

«Θα ήταν καταστροφή να συνεχιστούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σημείωσα ότι χθες [Κυριακή] δεν άκουσα από το στόμα του περί διαπραγμάτευσης, άκουσα μόνο για τήρηση δεσμεύσεων και υπογραφών. Ελπίζω να έγινε εκ παραδρομής» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα για το θέμα του ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και να παρεμβαίνει με υπεύθυνο και μαχητικό τρόπο και θα το κάνουμε, όπως διαβεβαίωσα τον Αντώνη Σαμαρά».

Σημείωσε ότι το πρέπει να προχωρήσει μια ουσιαστική διαδικασία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και με γρήγορους ρυθμούς και άφησε αιχμές κατά όσων θέλουν να χρονοτριβήσουν το σχηματισμό κυβέρνησης, ζητώντας να συνεχιστεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε, τέλος, ότι έθεσε στον Αντώνη Σαμαρά το θέμα της βίας από δυνάμεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή. «Πρέπει να αντισταθεί η Δημοκρατία. Εμείς θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια» σημείωσε.
Πηγή: in.gr

 

Comments are closed.