Μέρκελ και Ρέσλερ σε διαφορετικό μήκος κύματος για την Ελλάδα

Μέρκελ - Ρέσλερ«Όλοι θα έπρεπε να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους» , δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις δηλώσεις μελών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε. «Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι επιθυμητή, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιπλέον παραχώρηση», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

 

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης της κας Μέρκελ τα οποία έχουν ήδη γίνει γνωστά, ηκαγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ αποφασιστικήφάση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του ευρώ.

«Έχουμε ευθύνη ο ένας για τον άλλο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά είναι μια πολιτική ενότητα, η οποία φρόντισε για πολλές δεκαετίες για την ειρήνη», δήλωσε η κ. Μέρκελ και, αναφερόμενη στην έκταση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμπεριφερόμαστε με πολλή προσοχή, όταν γνωρίζουμε τι αλλαγές είναι απαραίτητες  αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ρέσλερ, δεν επανέλαβε μεν το σχόλιό του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας δεν τρομάζει πλέον κανέναν», ωστόσο τόνισε ότι μια παράταση χρόνου δεν είναι εφικτή, διότι σημαίνει πάντα και επιπλέον χρήματα. «Εάν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να δοθεί καμία περαιτέρω βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Comments are closed.