Διώξτε τους ανίκανους

Πέτρος Τατσόπουλος - Αντώνης Σαμαράς

email αναγνώστη από το Τορόντο του Καναδά

Εσείς έχετε τα προβλήματά σας such as έκοψαν τα δανεικά και δεν είσαστε άλλο σε θέση να κάνετε τις καθιερωμένες διακοπές << Βιέννη, Αράχωβα, or Fiji islands >> και εγώ το χαβελέ μου χρονιάρες μέρες. Για όλα φταίει ο Παπαδάκης, αυτός μου δίνει τις ιδέες.

Στις 20 Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα του μεταξύ των καλεσμένων του κύριους Μιχελάκη, Τσούκαλη, Τσακαλώτου, ήταν και ένας νεαρός ονόματι Σιρανίδης. Ο νεαρός με θλιμμένο ύφος αναρωτιόταν και ρωτούσε τους υπόλοιπους καλεσμένους εάν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα που κατέβηκε ο μισθός του. Διότι όταν έρχονταν τα μπόλικα δανεικά ο μισθός ήταν όπως είπε 1.500 ..

Διάβαζα τελευταία σε τοπική εφημερίδα του Τορόντο πως δουλεύει το σύστημα και υπάρχει ευημερία εδώ σε αυτή τη χώρα. Η εφημερίδα διάλεξε τρείς εταιρείες ας τις ονομάσουμε A, B ,C, Έπαιρνε το μέσο όρο παραγωγής από τον απλό εργάτη μέχρι τον Γενικό διευθυντή. Ο κάθε ένας τους παράγει για την εταιρεία $300 χιλ. δολ. $100 χιλ. παίρνει ο κάθε εργαζόμενος , $100 χιλ. πηγαίνει μέρισμα στους επενδυτές, και $100 χιλ. μένουν στην εταιρεία επενδύσεις. Εδώ θέλω να ρωτήσω το νεαρό τα 500 ευρώ που παίρνει τώρα τά παράγει ; Διότι όπως απεδείχθη εάν δεν έπαιρναν τα δανεικά θα έμενε απλήρωτος ?

Ο νεαρός έκανε και τη λάθος ερώτηση στους εκλεγμένους της Βουλής όταν τους ερώτησε αν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα. Η ερώτηση έπρεπε να ήταν τί κάνουν και τί θα κάνουν, πριν τελειώσουν τα τελευταία δανεικά και μετά δεν θα υπάρχουν ούτε και 500 το μήνα.

Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη ερώτηση και του Παπαδάκη κάθε μέρα στους καλεσμένους του από την Ελληνική Βουλή. Τί προσόντα έχουν και έγιναν Βουλευτές;

Ας πάρουμε δύο ονόματα εκλεγμένων έτσι τυχαία. Αυτό του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αυτό του κ. Τατσόπουλου. Από ό,τι διάβασα τον κ. Σαμαρά τον πήρε από το χέρι ο Αβέρωφ και τον έκανε Βουλευτή και αυτός άρπαξε την ευκαιρία και νάτος σήμερα Πρωθυπουργός. Θα πεις είναι λίγο καλύτερος από τους προηγούμενους ; Σωστά αλλά λίγο.!

Τον κ. Τατσόπουλο τον ψήφισε ή μισή Αθήνα. Το πώς και το γιατί δεν το ξέρω. Αλλά όπως ο ίδιος υποστηρίζει θα πρέπει να είναι στο ότι πήδηξε τη μισή Αθήνα. Η όπως υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή στο ότι τον πήδηξε η μισή Αθήνα; Όποια και να είναι η αλήθεια, δεν νομίζω ότι είναι τα κατάλληλα προσόντα για να διοικείς.

Την ευθύνη την φέρουν οι διοικούντες και όχι ο κάθε νεαρός.

Και πάλι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος.

Peter Triantafyllos Toronto

Comments are closed.