Spiegel: Μυστικό σχέδιο Σόιμπλε για λιτότητα στη Γερμανία

Σχέδιο λιτότητας για τη Γερμανία, μετά τις εκλογές, εκπονεί μυστικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Spiegel.

Spiegel: Μυστικό σχέδιο Σόιμπλε για λιτότητα στη ΓερμανίαΣυγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει ότι τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζουν το δραστικότερο πρόγραμμα λιτότητας που έχει δει η μεταπολεμική Γερμανία.

Σύμφωνα με το  δημοσίευμα, παρ’ όλο που μέχρι στιγμής η Γερμανία κερδίζει από την κρίση, η παρατεταμένη ύφεση στις χώρες της ευρωζώνης θα επηρεάσει και την ίδια, αλλά και πιθανές αρνητικές εξελίξεις, όπως αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων προς τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία.

Άλλο ένα πρόβλημα θεωρείται η γήρανση του γερμανικού πληθυσμού που θα δημιουργήσει πρόβλημα στα συνταξιοδοτικά Ταμεία.
Έτσι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να προωθεί σκληρές περικοπές στα δημόσια έξοδα και μειώσεις σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές.

Πάντως, έχει δώσει εντολή η επεξεργασία του σχεδίου να γίνεται με μυστικότητα, ώστε να μην επηρεάσει την προεκλογική περίοδο.
Το Spiegel αναφέρει πως όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση και όποιος και να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα μπορεί να ξοδεύει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα περικοπών.
Πηγή skai.gr

Comments are closed.