Τον Απρίλιο η μετάβαση από Windows Live Messenger σε Skype

Τον Απρίλιο η μετάβαση από Windows Live Messenger σε Skype

Μετά την εξαγορά του Skype από τη Microsoft ήταν αναμενόμενο η εταιρεία να θέλει να αξιοποιήσει τη διάσημη υπηρεσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γι’ αυτό το λόγο κι αποφασίστηκε η κατάργηση της ιδιαίτερα δημοφιλούς υπηρεσίας, Windows Live Messenger και να γίνει μετάβαση στο Skype στις 15 Μαρτίου. Ωστόσο, τα αρχικά σχέδια άλλαξαν και το Messenger πήρε σύντομη παράταση μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Έτσι, στις 15 Μαρτίου θα εμφανιστούν οι πρώτες ειδοποιήσεις σε πολύ λίγους, όμως, χρήστες. Σύμφωνα με ανακοίνωση στο blog του Skype την περασμένη Παρασκευή, στις 8 Απριλίου θα ξεκινήσει μαζικά η αναβάθμιση και μετάβαση στο Skype με τις επαφές του κάθε χρήστη να μεταφέρονται αυτόματα εκεί, ενώ την ίδια στιγμή θα γίνεται απεγκατάσταση του Messenger από τον υπολογιστή του.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί ολόκληρο τον Απρίλιο και μέχρι τις 30 του μήνα όλοι οι χρήστες παγκοσμίως θα διαθέτουν πλέον Skype. Η μόνη χώρα που θα εξαιρεθεί από αυτή είναι η Κίνα.

Σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσουμε ότι η μετάβαση αποτελεί μονόδρομο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να την αρνηθείς άσχετα αν λατρεύεις το Messenger και το χρησιμοποιείς τόσα χρόνια. Όποιος δεν κάνει την εγκατάσταση, μετά τις 30 Απριλίου δε θα μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό του μέσω της desktop έκδοσης του Windows Live Messenger.

Οι χρήστες των Windows 8 και των Windows Phone 8 δεν επηρεάζονται από τα παραπάνω και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Messenger κανονικά. Επίσης, κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που χρησιμοποιούν το Messenger αφού ακόμα η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία υπόσχεται στους χρήστες ειδικές προσφορές και δώρα σαν ανταμοιβή, τα οποία θα έρθουν αργότερα μέσα στο 2013 και μέχρι στιγμής τα απολαμβάνουν μόνο οι premium χρήστες.
Πηγή: e-go.gr

Comments are closed.