Απάντηση Ρούσση σε Τρίμη

Νίκος Ρούσσης

Τον λόγο, επί προσωπικού

Εγώ δεν θ’ απαντήσω με γενικεύσεις και ξύλινη γλώσσα Δημητράκη, στην απάντηση που έστειλες για να διαψεύσεις τα αδιάψευστα της ανάρτησης μου, σχετικά με την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε …εργαζόμενους δημοσιογράφους.

Θ’ απαντήσω, λοιπόν, με γεγονότα τόσον στην απάντηση που έστειλες ως “agnostos” σ’ άλλο δημοσιογραφικό σάϊτ αλλά και στην απάντηση που έστειλες ως “Δημήτρης Τρίμης” εδώ, στο www.enimerosi24.gr

Τα γραφόμενα, εξάλλου, είναι τα ίδια και στις δύο απαντήσεις σου και έτσι δεν θα κουρασθώ ιδιαίτερα….

Μην τολμώντας να μου απευθύνεις προσωπικά το λόγο, απευθύνεις την απάντηση σου “προς επαγγελματίες συκοφάντες, ναζιστές ανωνυμογράφους και λοιπές παρακρατικές ομάδες”

Θα ήθελα να αντλήσεις το θάρρος και να υποστηρίξεις δημόσια ότι, μέσα σ’ αυτές τις ομάδες που αναφέρεις συγκαταλέγομαι κι’ εγώ.

Εγώ ο Νίκος ο Ρούσσης, με γνωστή ιστορία στο χώρο των εφημερίδων και της τηλεόρασης, παλιός σου εθελοντής-συνεργάτης και μη αμειβόμενος στο περιοδικό “Σχολιαστής”, όταν εσύ και η παρέα σου κάνατε, όπως δηλώνεις στο ολιγόλογο βιογραφικό σου, τα πρώτα δημοσιογραφικά σας βήματα.

Εγώ ο Νίκος ο Ρούσσης που τότε, εκεί γύρω στο 1992, σε πήρα από το χεράκι και σε πήγα στον Ντένη τον Αντύπα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, για να κλείσεις το χρυσοφόρο συμβόλαιο της ομάδας του “Ιού” με την Ελευθεροτυπία.

Εγώ που, όταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης αθέτησε την υπόσχεση του να με προσλάβει στην εφημερίδα, ύστερα από δύο χρόνια συνεργασίας, εσύ και η παρέα σου, δεν προβήκατε σε καμία διαμαρτυρία αλλά παραμείνατε στα “πριβέ” γραφεία του “Ιού”, αριστερά όπως κατεβαίνεις την Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία.

Ανατρέχοντας στο ολιγόλογο βιογραφικό σου (μιας και το πλήρες δεν μας κάνεις τη τιμή να το κοινοποιήσεις) αντιλαμβάνομαι ότι, όλη σου η δημοσιογραφική καριέρα στηρίζεται στην σύντομη θητεία σου στο “Σχολιαστή” και στην εργασιακά μακροημέρευση που γνώρισες, ως επικεφαλής της ομάδας του “Ιού” στην Ελευθεροτυπία.

Αρα, συμπεραίνω, εάν δεν είχα ανταποκριθεί στις τότε εκκλήσεις σου, να σε προτείνω για συνεργάτη στην Ελευθεροτυπία, είτε θα είχες μείνει στον “Σχολιαστή” είτε θα είχες ξαναγυρίσει στην Τράπεζα όπου εργαζόσουνα προτού “γίνεις δημοσιογράφος”.

Δεν θα μπορούσες, δηλαδή, σήμερα να επικαλείσαι “επάγγελμα: δημοσιογράφος” και να παριστάνεις και τον Πρόεδρο της Ενωσης των Δημοσιογράφων.

Και τώρα επί της ουσίας….

Εννοείς ότι, με τις αποκαλύψεις που έκανα, για χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε …εργαζόμενους δημοσιογράφους, ανήκω σε “συκοφάντες, πιθανότατα, τρωκτικά μαύρου χρήματος, απατεωνίσκους πολυθεσίτες, αργόμισθους των γραφείων τύπου, εκβιαστές, τρόφιμους μυστικών κονδυλίων, βολεμένους όλων των καταστάσεων” που προσπαθούν να “αποδομήσουν” την πολιτική και ηθική σου υπόσταση, ως προέδρου της ΕΣΗΕΑ?

Απάντα ρε Δημητράκη, μ’ έσκασες…

Αντίθετα μ’ εσάς, που σπεύσατε προ καιρού, χωρίς κανένα στοιχείο, να με χαρακτηρίσετε μόνιμα επιδοτούμενο από την ΕΣΗΕΑ, εγώ δεν υπήρξα ποτέ συκοφάντης.

Σε εφημερίδες εργαζόμουνα και ποτέ δεν είχα σχέση με την εξουσία, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, τα γραφεία Τύπου Τραπεζών και Δημοσίων Οργανισμών, όπως δεκάδες ενεργά μέλη της ΕΣΗΕΑ που δεν τολμάς να αγγίξεις, διότι έγιναν κι’ αυτοί Αριστεροί στην πορεία και σε ψηφίζουν.

Σε προκαλώ δημοσίως, λοιπόν, να κοινοποιήσεις όποιο στοιχείο έχεις εναντίον μου για όσα, εμμέσως πλην σαφώς και χάρη των εντυπώσεων, μου καταλογίζεις.

Ειδάλλως να ζητήσεις δημόσια συγνώμη….

Ποιά “ηθική και πολιτική σου υπόσταση” επιδιώκουν όλες αυτές οι δυνάμεις του σκότους ν’ αποδομήσουν Πρόεδρε.

Ανήκεις κάπου πολιτικά και δεν το ξέρουμε?

Άγεσαι, δηλαδή και φέρεσαι, ανάλογα με τα κελεύσματα της πολιτικής παράταξης που υποστηρίζεις?

Και ποιά είναι αυτή η πολιτική παράταξη πρόεδρε, εξηγήσου”

Εγω ξέρω από παλιά, από τότε δηλαδή που εσύ ήσουνα πίσω από το “γκισέ” στην Τράπεζα και η μόνη σου σχέση με την δημοσιογραφία ήταν ότι διάβαζες…εφημερίδες, ότι ο Πρόεδρος μιας Ενωσης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, οφείλει και πρέπει να είναι πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητος.

Είσαι ή δεν είσαι ανεξάρτητος Πρόεδρε?

Και επί του θέματος της χορήγησης επιδόματος ανεργίας στον εργαζόμενο στην ΕτΣ και φίλο σου Δημήτρη Ψαρρά, στον ταμία της Ενωσης και επίσης εργαζόμενο στην “Ελλάδα Σήμερα” Μωυσή Λϊτση και στον συνκάτοχο του τίτλου της ΕτΣ Σταμάτη Νικολόπουλο αλλά και σε δεκάδες άλλους, κουβέντα κύριε Δημητράκη?

Πουλάς τους άλλους για να βγείς εσύ λάδι Πρόεδρε? Αυτό κι’ αν είναι ναζιστική πρακτική.

Νίκος Ρούσσης
Ανταποκριτής από το Στρασβούργο, για την “Ελευθεροτυπία”, την “Τηλεόραση της Βουλής” και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.