Μετά τον πατέρα και τον πρώην σύζυγο, ίδρυσε κόμμα και η Σοφία Παπανδρέου!

Μετά τον πατέρα και τον πρώην σύζυγο, ίδρυσε κόμμα και η Σοφία Παπανδρέου!

Email αναγνώστη από το Τορόντο Καναδά

Τα πολύ ευχάριστα νέα που διάβασα τελευταία είναι από το Τορόντο. Δημοσιεύτηκαν σε τοπική εφημερίδα και αφορούν στην ίδρυση κόμματος Ελλήνων μεταναστών. Ήδη η αίτηση έχει γίνει δεκτή από την εισαγγελία της Ελλάδας και το μόνο που απομένει είναι η τυπική έγκριση και η ανακοίνωση του προγράμματος του.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε στο GREEK GRILL Toronto (μτφ. ελληνικό κουτούκι) και τα πρώτα μέλη είναι ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο κ. Κώστας Κουτρουμπής, ο εκδότης της Εβδομάδας που ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός Ελευθέριος Σκλάβος, ο κ. Τσερώτας, ο κ. Τελελής και η κυρία Σοφία Παπανδρέου.

Λοιπόν έχουμε και λέμε, κόμμα ο Γιωργάκης (τι κόμμα κομματάκι το κατάντησε), κόμμα ο Κατσανέβας (ε κάνει ο Έλληνας χωρίς τον Κολοκοτρώνη του), κόμμα και η κυρία Σοφία!

Κόμμα η αναρχία…(κάποιος να μου εξηγήσει δεν τους φτάνει αυτοί που ήδη έχουμε τώρα); Κόμμα η ανταρσία… (άλλο και αυτοί – εγώ κάθε τόσο και λιγάκι βλέπω να σπέρνουν χειροβομβίδες στους δρόμους τι πάρα πάνω θέλουνε). Κόμματα και οι προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς (μάλιστα αυτοί όλοι τους στη ζωή αγώνα για τη Δημοκρατία μέχρι και ο πρόεδρος μας αναφέρθηκε για τους αγώνες του. Ακόμα δεν απάντησε αν είναι ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα, τη σημερινή κατάντια).

Και να μην ξεχνάμε τους Χρυσαυγίτες (αυτοί αγωνίζονται να χωρίσουν τα άγρια από τα ήμερα)! Ο Θεός να μας φυλάει… Και μετά αναρωτιέται ο φίλος ο Μαλασπίνας γιατί το 30% των Ελλήνων νοσταλγεί τη Χούντα.

Άντε τώρα να γίνουν εκλογές και να θέλεις 3 ημέρες να διαβάσεις ονόματα υποψηφίων.

Εδώ θα διηγηθώ μια κωμωδία. Δεν θυμάμαι ακριβώς ημερομηνία κάπου ‘84 ή ‘85 σε επίσκεψη μου στη γενέτειρα αποφασίσαμε να βγούμε μια βραδιά να ξεσκάσουμε. Αποφασίσαμε για θέατρο και τι καλύτερο από κωμωδία με πρωταγωνιστές Βέγγο και Ψάλτη.

Σας μεταφέρω το διάλογο μεταξύ τους όσο πιο καλά θυμάμαι:

Ψάλτης: Αχ Ανδρέα τι μού κάνες. Να χαλάει κόσμο.

Βέγγος: Ε, λεβέντη τι έχεις και τα βάζεις με τον Ανδρέα;

Ψάλτης: Τι έχω; Δεν είδες τι μας έκανε;

Βέγγος: Τι μας έκανε μωρέ; Πες μου να μάθω και εγώ.

Ψάλτης: Να έρχονται εκλογές και τα έχω χαμένα. Παλιά όταν πήγαινα να ψηφίσω μου έδιναν μια λίστα με 50 ονόματα και έσπαγα το κεφάλι μου ποιόν  πού@η να ψηφίσω!

Βέγγος: Και τώρα;

Ψάλτης: Τώρα βάζω μόνο το σταυρό…  και τον που@η τον διαλέγει ο Ανδρέας!

Τώρα κάποιοι θα αναρωτηθούν γιατί βρίσκω ευχάριστα νέα τη σύσταση του νέου κόμματος αποδήμων; Εφ’ όσον εμένα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω, είτε ντόπιο είτε απόδημο που@τη!

Peter Triantafyllos Toronto

Comments are closed.