Τέλος στο σήμα της ΕΡΤ τη νύχτα – εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση βανδαλισμών

ΕΡΤ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τη νέα εταιρία – ενημέρωση των ελλήνων πολιτών από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά απόψε τη νύχτα αναμένεται να τερματιστεί η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ μέσω του ΟΤΕ. Το σχέδιο προβλέπει την εκκένωση του κτιρίου των εγκαταστάσεων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Αγία Παρασκευή, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποτραπούν τυχόν βανδαλισμοί, καταλήψεις και κλοπές.

Εν συνεχεία η κυβέρνηση αναμένεται να επεξεργαστεί σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, δημιουργώντας στην ουσία μια νέα εταιρία με περίπου 1000 εργαζόμενους που θα στελεχωθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η νέα εταιρία θα έχει μία μετοχή που θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και θα βασίζεται σε ένα εξελιγμένο μοντέλο εταιρίας που εκπόνησε με το σχέδιό του ο πρώην υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 7 μήνες και ως εκ τούτου να υπερβεί το αρχικό όριο που είχε προβλεφθεί για τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα γίνει προσπάθεια να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και πιο συγκεκριμένα να πληροφορηθεί, για τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος της ΕΡΤ.

Με άλλα λόγια, σε μια κοινωνία με 1.500.000 ανέργους – δυστυχώς οι έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβαινε στην ΕΡΤ των 2.600 υπαλλήλων και των 300.000.000 ευρώ κόστος το χρόνο, όταν τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν με λιγότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων, και με κόστη που αγγίζουν μόλις το μισό του ποσού που χρειάζεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Comments are closed.