Μέσω Διαδικτύου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μέσω Διαδικτύου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

«Σιγή» έχει πέσει από τις 23:15 της Τρίτης στη συχνότητα των καναλιών και των ραδιοφώνων της ΕΡΤ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν να εκπέμπουν -αν και μετ’ εμποδίων- μέσω Διαδικτύου.

Η εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ γίνεται μέσω της webtv της ΕΡΤ. Δείτε εδώ.

Εν τω μεταξύ, κόσμος παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Πλήθος εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο στη Μεσογείων, ενώ από τις 12:00 έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων στην ΕΡΤ και πολιτών πραγματοποιούνται από το απόγευμα της Τρίτης και έξω από τα κατά τόπους γραφεία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ στον Χορτιάτη, προκειμένου να διακοπεί το σήμα της ΕΤ3.

Έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από το κτίριο ο τελευταίος εργαζόμενος, ένας φύλακας, που είχε μείνει στις εγκαταστάσεις εκτελώντας την βάρδιά του.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δηλώσεις συμπαράστασης λαμβάνει η ΕΡΤ από πληθώρα ενώσεων, ομοσπονδιών και κλάδων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν σε κοινό αγώνα. Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ.

Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κρατησουν ανοιχτή την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και μέσω twitter #ert, που βρίσκεται πρώτο στην ελληνική λίστα των trends.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν προαναγγείλει δικαστική προσφυγή εναντίον της κυβερνητικής απόφασης.
Πηγή in.gr

Comments are closed.