Το «διαζύγιο» Λιάγκα-Σκορδά – Mega αποτυπώνει τη βαθιά κρίση του καναλιού & την αδυναμία των στελεχών του όταν δεν έχουν χρήματα

Το «διαζύγιο» Λιάγκα-Σκορδά - Mega αποτυπώνει τη βαθιά κρίση του καναλιού και την αδυναμία των στελεχών του όταν δεν έχουν χρήματα

Πώς ξεκίνησαν όλα, αλλά και τι οδήγησε το ζευγάρι στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν είχε πρόβλημα αποδοχής στο MEGA, άλλωστε η σχέση του με το κανάλι είναι παλαιότερη της Φαίης Σκορδά και μάλιστα οι γνωρίζοντες την χαρακτήριζαν εξαιρετική. Το μεγάλο κανάλι από την πρώτη στιγμή πίστεψε στις δυνατότητες και στο τηλεοπτικό εκτόπισμα του Γιώργου Λιάγκα, με αποτέλεσμα να του εμπιστευτεί αρκετά projects, πριν το «Πρωινό mou». Από την πλευρά του ο παρουσιαστής, έφερε στο κανάλι έναν φρέσκο αέρα – άκρως απαραίτητο  για εκείνη την περίοδο που τον ενέταξε στο δυναμικό του, βάζοντας το MEGA σε μια νέα τροχιά… τοποθετώντας δίπλα στο «σοβαρό» και «έγκυρο» που συνοδεύει για χρόνια τον σταθμό, τις λέξεις, «νεανικό», «μοντέρνο», σημερινό». Επιπλέον ο Γιώργος Λιάγκας χάρισε στο μεγάλο κανάλι υψηλές τηλεθεάσεις. Όσα προγράμματα του εμπιστεύτηκαν, τα εκτόξευσε στους πίνακες της AGB.

Παράλληλα ο παρουσιαστής, «έχτιζε» μια ισχυρή και δυνατή σχέση με το κανάλι και τα στελέχη του, ειδικά με τον Πέτρο Μπούτο, αλλά και τους υπόλοιπους στο πρόγραμμα που διατηρούσε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Έτσι η επιρροή του στα στελέχη του καναλιού διαρκώς αυξανόταν… Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τους πείσει να εντάξουν στο δυναμικό τους και την σύζυγό του, Φαίη Σκορδά που εκείνη την εποχή, παρουσίαζε με επιτυχία την καθημερινή μεσημεριανή ζώνη του ALTER. Η τηλεοπτική εμπειρία της τελευταίας, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιώργου Λιάγκα και η αποτυχία της πρωινής 5άδας του μεγάλου καναλιού, ήταν η απόλυτα ιδανική στιγμή για να αποφασίσει ο Πέτρος Μπούτος να κάνει το μεγάλο άλμα και να καλέσει τη Φαίη Σκορδά στο MEGA. Αγνοώντας το τηλεοπτικό της παρελθόν και το χρώμα των μαλλιών της (στοιχείο που απασχόλησε τις συσκέψεις του καναλιού!), προτείνει μαζί με το σύζυγό της να αναλάβουν την ταλαιπωρημένη πρωινή ζώνη.

Ποτέ οι εκδότες δεν είδαν με καλό μάτι το ζεύγος Λιάγκα – Σκορδά

Ομολογουμένως τολμηρό βήμα για το MEGA, διότι εκτός από το τηλεοπτικό παρελθόν της Φαίης Σκορδά, η πρόταση του καναλιού στο «σοβαρό» κοινό του για την πρωινή του ζώνη ήταν, ένα ζευγάρι στη ζωή να παρουσιάζει μια light εκπομπή ποικίλης ύλης – συμπεριλαμβανομένου ενίοτε και «καυτών» κουτσομπολιών, αλλά και ολίγη από συζυγικό ριάλιτι! Η εκπομπή πέτυχε! Τόσο όμως πριν όσο και κατά τη διάρκεια της επιτυχίας της, οι μέτοχοι του καναλιού και εκδότες, δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι αυτό που συνέβαινε στην πρωινή ζώνη του MEGA. Ήταν έξω από τα ήθη και την κουλτούρα τους.

Το «ξέπλυμα» άμβλυνε την οργή της Φαίης και κάλμαρε τα νεύρα της

Κάπως έτσι λοιπόν φθάνουμε στο κομβικό σημείο που οδήγησε και στο τηλεοπτικό «διαζύγιο»: Μπορεί λοιπόν ο Γιώργος Λιάγκας να ήταν συμπαθής στο στελεχικό δυναμικό του μεγάλου καναλιού και ενδεχομένως και λίγο παραπάνω (πολύ λίγο όμως), η Φαίη Σκορδά δεν απολάμβανε την ίδια αποδοχή. Από την πρώτη στιγμή η παρουσιάστρια αντιμετώπισε πρόβλημα αποδοχής στο κανάλι. Η παρουσία όμως του Γιώργου Λιάγκα και ταυτόχρονα η ευκαιρία που της είχε δοθεί, δηλαδή, να «ξεπλύνει» το τηλεοπτικό της παρελθόν και να αναβαπτιστεί, άμβλυνε τον οργή της και κάλμαρε τα νεύρα της! Όλα όμως έχουν ένα όριο και η υπομονή εξαντλείται. Ειδικά όταν έχεις κάνει και τη δουλειά σου, παίρνοντας με το παραπάνω αυτό που ήθελες να πάρεις.

Οι πιέσεις της Σκορδά στον Λιάγκα και η επιθυμία της για grande show

Οι προσεκτικοί αναγνώστες του ENIMEROSI24 θα θυμούνται ότι πριν τρεις εβδομάδες, είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο πρόβλημα αποδοχής που αντιμετώπιζε η Φαίη Σκορδά με το MEGA, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Αισθάνεται ξένο σώμα στο κανάλι»… Η κατάσταση αυτή είχε δημιουργήσει μόνιμο εκνευρισμό στην Φαίη Σκορδά, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Έτσι λοιπόν άρχισε να πιέζει φορτικά τον σύζυγό της, Γιώργο Λιάγκα να πάρει θέση και να λύσει το πρόβλημα! Επιπλέον, διαπιστώνοντας ότι στο MEGA δεν πρόκειται να της δώσουν τίποτα περισσότερο από το «Πρωινό mou» και μια κυριακάτικη εκπομπούλα για τις μητέρες και τα παιδιά τους, ενώ επιθυμούσε διακαώς ένα βραδινό grande show, επιπέδου Ζέτας Μακρυπούλια στον ΑΝΤ1… Και έχοντας το κέρδος από το «ξέπλυμα» που της χάρισε το κανάλι από το «κακό» παρελθόν, άρχισε να πιέζει τον Γιώργο Λιάγκα να σκέφτεται την ζωή τους εκτός MEGA. Ο τελευταίος – που επίσης επιθυμούσε late night εκπομπή, αλλά το MEGA δεν τον είχε στα σχέδιά του, δεν άργησε να πεισθεί από τη σύζυγό του. Επιπλέον οι μειώσεις που είχαν υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, αλλά και τη μουρμούρα της συζύγου ότι «Το κανάλι δεν την αγαπά», ανάγκασαν τον σύζυγο να αναλάβει δράση. Και ομολογουμένως το έκανε με επιτυχία, προσεγγίζοντας αμέσως τον  «αντίπαλο» ΑΝΤ1 και τον Γιάννη Λάτσιο που έχει αποδείξει ότι διαθέτει υψηλά αντανακλαστικά και την απαραίτητη προσαρμοστικότητα που επιβάλλει η εποχή της κρίσης, με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν για όλα χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις!

Αδύναμα τα στελέχη του Megaχωρίς χρήματα –  υπόγειος πόλεμος σε Λιαγκα – Σκορδα

Το MEGA αιφνιδιάστηκε όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη τηλεοπτικό – μεταγραφική του ιστορία! Σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη, ενώ πολύ περισσότερο δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη ανατροπή, αφού η τρίωρη «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί πλέον στο πρόγραμμά τους, έχει ουρά και απειλεί συνολικά την πρωτιά τους την επόμενη σεζόν! Για αυτό και έχει αρχίσει ένας υπόγειος πόλεμος συκοφάντησης του ζεύγους, Λιάγκα – Σκορδά για τους χειρισμούς τους, δηλαδή, για το ότι έφυγε χωρίς να ενημερώσει κοκ. Είναι γεγονός όμως ότι όλα αυτά δεν αφορούν κανέναν και πολύ περισσότερο τους τηλεθεατές! Απλώς φανερώνουν τη βαθιά κρίση που διέρχεται το MEGA… Και αποδεικνύει ότι χωρίς χρήματα τα στελέχη του καναλιού δεν τα καταφέρνουν! Αδυνατούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες, επιδεικνύοντας χαλαρότητα, έλλειψη φαντασίας και απουσία αντανακλαστικών! Με άλλα λόγια τους έπιασαν στον ύπνο.

Απειλείται η πρωτοκαθεδρία του Mega

Προφανώς ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά με τον τρόπο που κινήθηκαν ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους πρώην συνεργάτες τους, τόσο για την έλλειψη αποδοχής όσο και για την υποτιμητική στάση των στελεχών του MEGA απέναντι τους. Είναι αλήθεια ότι τους θεωρούσαν δεδομένους. Όπως αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα πλέον του καναλιού είναι πολύ μεγαλύτερο από την τρίωρη «τρύπα» που άφησε πίσω του το ζευγάρι. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός και διαμορφώνεται ο τηλεοπτικός χάρτης εν όψει της νέας σεζόν, απειλεί – εκτός από το πρόγραμμα και το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού. Αφού για πρώτη φορά – μετά από αρκετά χρόνια, απειλείται η πρωτοκαθεδρία του MEGA από τους ανταγωνιστές του που αντιμετώπισαν την κρίση σαν ευκαιρία, την ώρα που οι ίδιοι βούλιαζαν από τα χρέη! Το MEGA πλέον απειλείται από παντού: από τη στροφή του STAR και το νέο δελτίο που «χτίζει» με στόχο να «αρπάξει» τον δυσαρεστημένο τηλεθεατή του, από τον ΑΝΤ1 που «χτίζει» ένα πρόγραμμα με 20 και πλέον προγράμματα χαμηλού κόστους, αλλά υψηλών προσδοκιών τηλεθέασης, από τον ALPHA που μπαίνει σφήνα με τα δικά του προγράμματα, αλλά και από τον ΣΚΑΙ που έχει κλέψει από την αίγλη και την αξιοπιστία του μεγάλου καναλιού.

Comments are closed.