Απόπειρα φονικής επίθεσης και άγριος ξυλοδαρμός, χωρίς συλλήψεις στη Λευκάδα (εικόνες)

Απόπειρα φονικής επίθεσης και άγριος ξυλοδαρμός, χωρίς συλλήψεις στη Λευκάδα

Ελληνικές παραλίες γκέτο στα χέρια επιχειρηματιών

Άγριος ξυλοδαρμός με τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Λευκάδας, συνέβη πριν από λίγες ημέρες, μετά από έντονη λογομαχία για την θέση ξαπλωστρών στην παραλία του Γιαλού στο Αθάνι της Λευκάδας.

Όλα δείχνουν να ξεκίνησαν όταν δύο Λαρισαίοι επιχειρηματίες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο νησί με ενοικιάσεις ομπρελών και ξαπλώστρων, συμμετέχοντας νόμιμα στη δημοπρασία του Δήμου και διεκδικώντας μία θέση από τις τέσσερις στη συγκεκριμένη παραλία.

Απόπειρα φονικής επίθεσης και άγριος ξυλοδαρμός, χωρίς συλλήψεις στη Λευκάδα

Λιόπανο 50 μέτρων εμποδίζει τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το μέρος των Λαρισαίων

 

Όμως σύμφωνα με τον έναν Λαρισαίο από την ημέρα της δημοπρασίας μέχρι και την ημέρα της αποχώρησής τους, δηλαδή 16 μέρες μετά, η κατάσταση γενικότερα στο νησί δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς, και ευθείς εξαρχής όλοι του έδειχναν όπως τονίζει ο ίδιος, την πόρτα της εξόδου.

Ο ίδιος ομολογεί ότι ο γειτονικός ντόπιος επιχειρηματίας που διατηρούσε επί σειρά ετών ενοικιάσεις ομπρελών-ξαπλώστρων στην ίδια παραλία, σε καθημερινή βάση υπήρξε προκλητικός, τοποθετώντας ομπρέλες και ξαπλώστρες τόσο ανάμεσα σε αυτές των Λαρισαίων, όσο και μπροστά και πίσω από αυτές. Βλέποντας ο ντόπιος επιχειρηματίας ότι οι δύο Λαρισαίοι δεν αποχωρούσαν, συνέχισε την προκλητική του εμμονή κλείνοντας το δρόμο στους λουόμενους με το φορτηγό του, αλλά και με ελαιόπανο 50 μέτρων, έτσι ώστε η πρόσβαση όλων των λουομένων προς τις ξαπλώστρες των Λαρισαίων να είναι αδύνατη.

Απόπειρα φονικής επίθεσης και άγριος ξυλοδαρμός, χωρίς συλλήψεις στη Λευκάδα

Ξαπλώστρες του ντόπιου επιχειρηματία σαν φράγμα μπροστά από τις ξαπλώστρες των Λαρισαίων

 

Όταν όμως αποχώρησε ο ένας Λαρισαίος για λίγες μέρες, λόγω επιχειρηματικών υποχρεώσεων, ο γειτονικός επιχειρηματίας από το Δράγανο της Λευκάδας βρήκε την ευκαιρία, μαζί με το γιό του να επιτεθούν με άγριο ξυλοδαρμό στον Λαρισαίο που παρέμεινε στην παραλία και να τον στείλουν στο Κέντρο Υγείας της Βασιλικής Λευκάδας.

Σημειωτέον ο Λαρισαίος υπέβαλε μήνυση την ίδια ημέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Βασιλικής και παρόλα αυτά η αυτόφωρη διαδικασία δεν ακολουθήθηκε. Δεν πέρασαν τρεις μέρες όπου η προκλητική στάση του ντόπιου επιχειρηματία προκάλεσε ακόμα μία άγρια συμπλοκή μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουομένων, με τον ντόπιο επιχειρηματία, τον γιο του και άλλους απασχολούμενους  της επιχείρησης να επιτίθονται με καδρόνια, και κυριολεκτικά έγινε μία μάχη και πάλι στον χώρο των Λαρισαίων.

Απόπειρα φονικής επίθεσης και άγριος ξυλοδαρμός, χωρίς συλλήψεις στη Λευκάδα

Πολύχρωμες ξαπλώστρες του ντόπιου επιχειρηματία ανάμεσα στις μπλε των Λαρισαίων

 

Από την άγρια συμπλοκή προκλήθηκαν κατάγματα, βαθιές εκδορές και μώλωπες. Το ανατριχιαστικό της όλης υπόθεσης ήταν ότι με ένα τρίμετρο καδρόνι ο ντόπιος επιχειρηματίας προσπάθησε να χτυπήσει τον Λαρισαίο επιχειρηματία στο κεφάλι, την στιγμή που βρισκόταν στο έδαφος, όμως ευτυχώς για τον Λαρισαίο το εμπόδισε με το χέρι του, το οποίο έσπασε, ενώ έσκισε και το μισό του αυτί!

Στη συνέχεια και οι τέσσερις διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Βασιλικής Λευκάδας και μετά στο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η προκλητική στάση του ντόπιου επιχειρηματία έχει διώξει ενδιαφερόμενους επενδυτές. Πέρσι και πρόπερσι συνέβη ακριβώς το ίδιο με αποτέλεσμα η αποχώρηση των υπολοίπων να ικανοποιήσει τον ίδιο, αποκτώντας μεγαλύτερο χώρο στην συγκεκριμένη παραλία και φυσικά με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Οι αναφορές των δύο Λαρισαίων πριν το περιστατικό, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Βασιλικής, όπου τόνισαν ότι η σωματική τους ακεραιότητα βρίσκεται σε κίνδυνο, όσο και στον Δήμο Λευκάδας για το θέμα των θέσεων, προσέκρουσαν σε απόλυτη αδιαφορία, τόση που ακόμη και μετά το περιστατικό καμία σύλληψη δεν ακολούθησε και φυσικά κανείς δεν ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία.

Τέλος, η δημοτική κοινότητα του Αθανίου και ο πρόεδρος της, έδειξαν οργή και αγανάκτηση για τον επί χρόνια ντόπιο επιχειρηματία που συνεχίζει να πράττει τα ίδια, αναστατώνοντας ένα ολόκληρο χωριό, αλλά και κρατώντας το πίσω από την τουριστική ανάπτυξη που θα μπορούσε να έχει.

Όσο για την παράνομη καντίνα που ο ντόπιος επιχειρηματίας διατηρεί, με 50 τραπεζοκαθίσματα, αρκετοί φορείς του νησιού σφυρίζουν αδιάφορα για το κλείσιμό της, όπως έχει δώσει εντολή η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας μετά από σωρεία καταγγελιών που έχουν γίνει από πέρσι. Το μόνο που έγινε ήταν να σφραγιστεί η καντίνα για μία μόνο ημέρα, ενώ την επόμενη ο ίδιος όχι μόνο την ξεσφράγισε, αλλά έφτασε σε σημείο να φέρνει σκαπτικά μηχανήματα και να διαμορφώνει το χώρο του παλαιού γιαλού, που ανήκει στα ακίνητα του δημοσίου στα μέτρα του. Όσο για την Κτηματική Υπηρεσία της Λευκάδας αλλά και την ΕΤΑΔ Α.Ε. οι καταγγελίες δύσκολα αγγίζουν την διαπλοκή.

Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου, Λάζαρος Μελετιάδης και θύμα της επίθεσης.

Comments are closed.