Τα ΜΜΕ αποκρύπτουν δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται έως και 6 μονάδες

Κυριακάτικες

Και η κοινωνία αναρωτιέται πόσο θα άντεχε μια αριστερή κυβέρνηση

Οργασμός δημοσκοπήσεων παράγεται αυτή την εποχή στο παρασκήνιο για λογαριασμό κομμάτων και όχι μόνο, με βασικό χαρακτηριστικό όλων τα στοιχεία τους να μην φθάνουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Αν και ευρήματά τους είναι γνωστά, το γεγονός ότι όλες συγκλίνουν στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται από 5 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες, τις κρατά μακριά από το φως της δημοσιότητας! Με άλλα λόγια, όποιος αυτό το διάστημα, είτε πολιτικός φορέας είτε ΜΜΕ, παραγγέλνει δημοσκόπηση τού προκύπτει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διαφορά, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τις 6 μονάδες!

Αποτέλεσμα; Η κοντόθωρη αντίληψη του φόβου από το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κλίμα στην κοινωνία ή ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κρατά όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις στα συρτάρια των πολιτικών και των δημοσιογραφικών γραφείων!

Η κοινωνία όμως που ως συνήθως είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους και, θεωρεί δεδομένο ότι αν στήνονταν κάλπες αυτή τη στιγμή θα έβγαινε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ασχολείται με το αμέσως επόμενο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από την διάρκεια και την αντοχή μιας τέτοιας κυβέρνησης! Για να το πούμε διαφορετικά, το ερώτημα πλέον δεν είναι ποιος είναι πρώτο κόμμα, με τι ποσοστό και με τι διαφορά από τον δεύτερο, αλλά πόσο θα αντέξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πολυγλωσσία που βασανίζει το κόμμα, αλλά και με τις πιέσεις που θα υποστεί από τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια! Η περίπτωση της Κύπρου όχι μόνο είναι νωπή, αλλά και παραδειγματική… Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ακόμη και σήμερα οι κύπριοι πολίτες όταν φθάνουν στα ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη υφίστανται το όριο που τους είχε επιβληθεί και τις «μαύρες» ημέρες που είχαν κλείσει οι τράπεζες τους και οι ευρωπαίοι αποφάσιζαν για το κυπριακό μνημόνιο!

Comments are closed.