Ισραήλ και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν για πενθήμερη παράταση της εκεχειρίας

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν για πενθήμερη παράταση της εκεχειρίας

Η παράταση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Κάιρο θα διαρκέσει πέντε ημέρες και όχι τρεις όπως οι προηγούμενες, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, διευκρινίζοντας ότι η εκεχειρία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και λήγει τη Δευτέρα.

Τη συμφωνία για πενθήμερη εκεχειρία επιβεβαίωσαν και αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ωστόσο, το Ισραήλ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο.

Οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές θα αναχωρήσουν άμεσα από το Κάιρο και θα επιστρέψουν στη Δυτική Οχθη για διαβουλεύσεις με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών Αζαμ αλ Αχμεντ είπε ότι ελπίζει πως όταν επιστρέψουν στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς, αυτό θα γίνει για να ανακοινωθεί μια διαρκής εκεχειρία.

Η παλαιστινιακή πλευρά, πρόσθεσε ο Αχμεντ, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία εντός των επόμενων εβδομάδων, με τη στήριξη των αραβικών χωρών και της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα πάντα με τους διαπραγματευτές, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα, όμως απομένουν ακόμη να συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η ασφάλεια και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πέντε ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες ώρες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Η Χαμάς από την πλευρά της αρνήθηκε ότι πυροδότησε τις ρουκέτες ενώ ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του έχουν διαταχθεί να απαντήσουν.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.