Αμερικανοί βουλευτές: Ως εδώ! Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να δράσει άμεσα

Η εκτέλεση δια αποκεφαλισμού του δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου, Στίβεν Σότλοφ, από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ πυροδοτεί νέο γύρο πιέσεων από τους ρεπουμπλικανούς και τους δημοκρατικούς του Κογκρέσου προς τον Μπαράκ Ομπάμα, από τον οποίο απαιτούν να τους ενημερώσει για τη στρατηγική αντιμετώπισης της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Αμερικανοί βουλευτές: Ως εδώ! Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να δράσει άμεσα

Ηδη οι Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν απόψε από τον Πρόεδρο Ομπάμα να θέσει κατεπειγόντως σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, καθώς συνεχίζονται οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται ότι θα κληθεί σύντομα για ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του σώματος αυτού, Εντ Ρόις.

«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια στρατηγική, ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσει στους Αμερικανούς και στο Κογκρέσο πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόις, μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους.

«Η αμερικανική ηγεσία είναι ουσιώδης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα στείλουμε στρατιώτες επί του πεδίου αλλά μιλάμε για αεροπορικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλή διπλωματία, κάτι που ακόμη λείπει», πρόσθεσε.

«Πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε σύντομα», τόνισε από την πλευρά του ο Δημοκρατικός Έλιος Έντζελ.

Ο Ομπάμα επικρίνεται όχι μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και από το Δημοκρατικό κόμμα επειδή την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον «δεν έχει ακόμη μια στρατηγική» για να αντιμετωπίσει το ΙΚ.

«Το βασικό ερώτημα είναι ένα: θα περιορίσουμε το ΙΚ ή θα το συντρίψουμε;» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Κίνζιτζερ.

Ο Ομπάμα, πάντως, αναχώρησε κανονικά απόψε για την Εσθονία, για την πρώτη του επίσκεψη σε χώρα της Βαλτικής, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουαλία, με κεντρικό άξονα συζήτησης την κρίση στην Ουκρανία.

Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Άντριους με προορισμό το Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τους προέδρους της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες, της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε και της Λετονίας Άντρις Μπέρζινς και θα συζητήσουν τη συνεργασία των χωρών τους σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Στις 4 και 5 Σεπεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στο Νιούπορτ της Ουαλίας για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.