Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

Τα δύο νέα κινητά τηλέφωνα iPhone 6, το ένα σε κανονικό μέγεθος και το άλλο σε μεγαλύτερο, αποκάλυψε ο Τιμ Κουκ της Apple στη λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Τα δύο νέα κινητά τηλέφωνα iPhone 6, το ένα σε κανονικό μέγεθος και το άλλο σε μεγαλύτερο, αποκάλυψε ο Τιμ Κουκ της Apple στη λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Μέχρι στιγμής από την παρουσίαση, επιβεβαιώνονται οι φήμες για την διπλή έκδοση του iPhone 6. Το πρώτο έχει μέγεθος 4,7 ίνστες και το δεύτερο και μεγαλύτερο iPhone 6 Plus έχει μέγεθος 5,5 ίντσες.

Το πρώτο είναι πιο λεπτό, καθώς έχει πάχος 6,9mm από 7,6mm που ήταν η προηγούμενο έκδοση του iPhone 5s ενώ το δεύτερο iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1mm.

Η ανάλυση της οθόνης HD Retina του iPhone 6 είναι στα 1334×750 pixels (326 ppi) και του iPhone 6 Plus 1920×1080 (401 ppi).

Το νέο iPhone 6 διαθέτει ανανεωμένο επεξεργαστή Α8, πέντε φορές ταχύτερο από την προηγούμενη έκδοση και με 50% ταχύτερα γραφικά. Επίσης είναι 84 φορές πιο γρήγορο από την πρώτη έκδοση του iPhone.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple υπογράμμισε ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο έχουν ήδη δεσμευθεί πως θα λανσάρουν videogames ειδικά για το iPhone 6 Plus πριν το τέλος του 2014.

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

Το νέο iPhone 6 έχει ενσωματωμένη κάμερα 8 Megapixel με True Tone flash. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

Καταγράφει βίντεο σε ανάλυση 1080p από 30 έως 60 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά και σε αργή κίνηση 240 καρέ το δευτερόλεπτο.

Επίσης διαθέτει ψηφιακό σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας, ενώ το 6 Plus ενσωματώνει οπτικό σύστημα.

Διαθέτει επίσης νέα τεχνολογία Side-Swipe ώστε να μπορεί ο χρήστης να πλοηγείται πιο εύκολα στη μεγάλη οθόνη.

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

Τα νέα μοντέλα «τρέχουν» με iOS 8. Το εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων και μια καινούργια εφαρμογή υγείας, με την ονομασία The Health.

Η υπηρεσία, χάρη σε ενσωματωμένο τσιπάκι, έχει τη δυνατότητα να μετρήσει δείκτες υγείας του κατόχου της συσκευής, από την αρτηριακή πίεση μέχρι και τις θερμίδες που καίει.

Παράλληλα, το νέο iPhone εισάγει και νέα μονοπάτια στα μηνύματα SMS. Πλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει εκτός από γραπτό κείμενο και φωνή, εικόνα, βίντεο μέχρι και τοποθεσία.

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία του, τα στοιχεία είναι εξίσου εντυπωσιακά: 50 ώρες audio ή 80 ώρες στο iPhone 6 Plus, 1 ώρα παραπάνω βίντεο ή 3 ώρες παραπάνω στο iPhone 6 Plus σε σύγκριση με το iPhone 5s.

Επίσης το iPhone 6 Plus έχει ονομαστική αυτονομία ομιλίας 24 ωρών, μέσω 3G.

Μεγάλη καινοτομία του νέου κινητού τηλεφώνου της Apple θα είναι η λειτουργία του ψηφιακού πορτοφολιού. Η νέα εφαρμογή Apple Pay, την παρουσίαση της οποίας άφησε τελευταία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, έχει στόχο να αντικαταστήσει τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών, με τη χρήση του νέου iPhone 6, με ένα απλό και κρυπτογραφημένο σύστημα ασφαλείας.

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο Τιμ Κουκ, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη που θα πληρώνει μέσω της εφαρμογής Apple Pay δεν θα αποθηκεύονται στους σέρβερς της εταιρείας για λόγους ασφαλείας.

Ο Κουκ χαρακτήρισε τη νέα υπηρεσία «συναλλαγή χωρίς επαφή», ενώ τόνισε ότι το σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιείται αναπτύχθηκε από την Apple σε συνεργασία με την American Express, τη MasterCard και τη Visa.

Τέλος, στην εκδήλωση έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέο ρολογιού χειρός της Apple, του κομψά σχεδιασμένου Apple Watch, με οθόνη αφής.

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

«To Apple Watch είναι η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ» τόνισε ο Τιμ Κουκ.

Όπως έγινε γνωστό, το Apple Watch έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο αλλά και χρυσό 18 καρατίων. Το νέο «έξυπνο» ρολόι της Apple έχει ενσωματωμένο γυροσκόπιο αλλά και αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ενώ χρησιμοποιεί επαγωγική ασύρματη φόρτιση. Το γυαλί που καλύπτει το ρολόι είναι κατασκευασμένο από ζαφειρένιο κρύσταλλο, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό σε γρατσουνιές.

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6 και το Apple Watch

Tο έξυπνο ρολόι θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις αρχές του νέου έτους και θα στοιχίζει 349 δολάρια.

Και τα δύο νέα μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις 16GB, 64GB και 128GB. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, τα δύο «έξυπνα» κινητά θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και ανοιχτό γκρι χρώμα.

Τo νέο iPhone 6 θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Σεπτεμβρίου στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης.

Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει σε 115 χώρες, πιθανότατα και στην Ελλάδα.

Όσο για το κόστος κτήσης, όπως τόνισε ο Τιμ Κουκ, στις ΗΠΑ το iPhone 6 με διετές συμβόλαιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων για την έκδοση των 16GB, 299 δολαρίων για εκείνη των 64GB και 399 για την έκδοση των 128GB.

Αντίστοιχα, το iPhone 6 Plus θα κοστίζει 299, 399 και 499 δολάρια ανάλογα με την χωρητικότητα της κάθε έκδοσης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.