Αρνείται να μιλήσει ο 30χρονος τρομοκράτης του Βύρωνα

Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του νεαρού που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον Βύρωνα.

Αρνείται να μιλήσει ο 30χρονος τρομοκράτης του Βύρωνα

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον ανακριτή την Κυριακή.

Η σύλληψή του από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής έγινε χθες το βράδυ σε καφενείο που βρίσκεται απέναντι από το γκαράζ-γιάφκα που εντοπίστηκε στο Βύρωνα. Ο ίδιος μάλιστα προέβαλε ισχυρή αντίσταση κατά των αστυνομικών που του πέρασαν τελικά τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, περίπου 25 με 30 ετών, δεν είναι συνεργάσιμος με τις αρχές, καθώς αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για την ταυτότητά του, ενώ οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τον ακινητοποιήσουν για να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Φέρεται μάλιστα να μιλάει ιταλικά, ενώ πιστεύεται πως είναι Ελληνας υπήκοος.

Ο συλληφθείς ζήτησε να αναλάβει την υπόθεσή του η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία αποδέχτηκε το αίτημά του, αφού του μίλησε στο τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για άτομο που δεν έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν το γκαράζ το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να εμφανιστεί ο ύποπτος που το έχει νοικιάσει.

Ο ιδιοκτήτης του γκαράζ δήλωσε στις αρχές ότι είχε ενοικιαστεί τον Ιούνιο του 2013 από Ελληνα πολίτη.

Οταν ανοίχτηκε από την αστυνομία, βρέθηκαν μέσα η σχάρα και τα κλειδιά του κλεμμένου αυτοκινήτου μάρκας Nissan Sunny, που είχε χρησιμοποιηθεί στην τρομοκρατική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις 10 Απριλίου.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αντιλήφθηκαν πως έχουν να κάνουν με κάποιο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και με την ομάδα του Μαζιώτη και αμέσως άρχισαν να παρακολουθούν το σημείο.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.