Ερχεται στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ

H δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άμαλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με το διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

Ερχεται στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ

Η λιβανικής καταγωγής Αλαμουντίν – που προ ημερών παντρεύτηκε τον Κλούνεϊ σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν διάφοροι αστέρες της τέχνης στη Βενετία – θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού, Κωστα Τασούλα, μαζί με τον εργοδότη της, τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» προσέθεσε το γραφείο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την 13η Οκτωβρίου έως την 16η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.