Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στις καταγγελίες Καμμένου για διαπλοκή

Νέα οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης, στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε σε φαινόμενα διαπλοκής για να λάβει απάντηση από τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, που μίλησε για δύο τύπους επιχειρηματιών: εκείνους που έχουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα κι εκείνους που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και ζημιές στην Ελλάδα.

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στις καταγγελίες Καμμένου για διαπλοκή

Ο κ. Βενιζέλος έλαβε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι με βάση νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, αποφυλακίστηκε το στέλεχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, «που τα ‘παιρνε και τα έδινε για τα υποβρύχια», ενώ ευνοήθηκαν και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Energa.

Επίσης ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει φωτογραφικές διατάξεις για να εξυπηρετήσει τους δικούς της, χρησιμοποιώντας την Βουλή που τις ψηφίζουν. «Κάνετε μπίζνες κύριοι της κυβέρνησης», είπε.

«Τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο; Η συνωμοσιολογία, η σκανδαλολογία, ή το τι θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος;» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του. «Εμείς θα παρουσιάσουμε ως κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ’ την κρίση, λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια, που θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια. Γιατί αυτό που περιμένει ο πολίτης να ακούσει είναι το τι γίνεται με το δικό του δάνειο, τη δική του οικογένεια και τους δικούς του εργαζόμενους».

Για τα περί της ανάμειξης του επιχειρηματικού κόσμου στην πολιτική ζωή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε πως υπάρχουν οι επιχειρηματίες που θέλουν το καλό της χώρας, καθώς διατηρούν τα συμφέροντά τους εντός της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και η «ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν τα assets στην Ευρώπη, ή σε χώρες άγνωστες, τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα. Αυτοί τροφοδοτούν τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια – και με δημοσιεύματα. Ψάξτε να βρείτε ποιοί είναι οι μεν και οι δε» σημείωσε και κατέληξε:

«Υπάρχει ευθύνη όσων εκφράζονται ως πολιτικές ηγεσίες ενώπιον του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να προσβάλλεται στον πυρήνα της ευφυΐας και του ενστίκτου επιβίωσης που έχει. Και επειδή έχει ευφυΐα και ένστικτο, είμαι βέβαιος πως θα ανακοπεί κάθε κύμα ανευθυνότητας, τόσο μέσα στην Βουλή όσο κι απ’ έξω».

Απάντηση Βορίδη για τα περί φωτογραφικών διατάξεων

Απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί προώθησης φωτογραφικής τροπολογίας για το Ερρίκος Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς από τον υπουργό Υγείας έδωσε ο Μάκης Βορίδης χαρακτηρίζοντας τις αναφορές «κουταμάρες» και «ανοησίες» με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Όπως εξήγησε το Ερρίκος Ντυνάν όφειλε γύρω στα 230 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους εργαζομένους, κατάσταση στην οποία είχε οδηγηθεί διότι είχαν κατασχεθεί το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων και δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Έχει απασχολήσει το Κοινοβούλιο συχνά η χορήγηση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το Ντυνάν. Τα χορηγούσαμε ευρεία συναινέσει όλοι για να διασφαλισθούν χίλιες πενήντα θέσεις εργασίας γιατρών και νοσηλευτών εκεί.

«Επεβλήθη κατάσχεση, λοιπόν, από τη δανείστρια Τράπεζα Πειραιώς στο σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και επεσπεύσθη πλειστηριασμός. Και πράγματι, προτού γίνει ο πλειστηριασμός, έφερα μία τροπολογία, η οποία έλεγε το εξής: ότι μαζί με το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού, όταν υπάρξει πλειστηριασμός σε ιδιωτική κλινική, να μεταβιβάζεται και η άδεια λειτουργίας στον υπερθεματιστή, σε αυτόν που θα πάρει τον πλειστηριασμό, εφόσον στο πρόσωπό του συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να λειτουργεί η ιδιωτική κλινική» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Συνέχισε εξηγώντας ότι πράγματι, έγινε ο πλειστηριασμός, ικανοποιήθηκε πλήρως το ελληνικό δημόσια, δεν έχασε ένα ευρώ, ικανοποιήθηκαν πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχασαν ένα ευρώ, πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι και μετεβιβάσθη στον υπερθεματιστή μία εταιρεία η οποία ήρθε και υπερθεμάτισε με το ποσό των 110 εκατομμυρίων. Μεταβιβάστηκαν τα στοιχεία του ενεργητικού του συγκεκριμένου ιδρύματος και πλέον μαζί με την άδεια λειτουργίας λειτουργεί η ιδιωτική κλινική υπό τη νέα αυτή ιδιοκτησία διασφαλίζοντας τις χίλιες πενήντα θέσεις εργασίας.

«Αυτό είναι το μέγα σκάνδαλο που απεκάλυψε ο κ. Πάνος Καμμένος σήμερα στη Βουλή ως παράδειγμα της σκανδαλώδους νομοθετικής πρακτικής της κυβερνήσεως» κατέληξε ο κ. Βορίδης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.