Reuters: Δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα

Reuters: Δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα

Οι εταίροι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ πιστεύουν ότι η Αθήνα αλλάζει γνώμη σχετικά με το θέμα της πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα, τον επόμενο χρόνο, και μπορεί να ζητήσει μια πιστωτική γραμμή για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια από το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή της σε χρηματόδηση μόνο από τις αγορές «έπειτα από την πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των αγορών, οι οποίες ξεπούλησαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα».

Οι αξιωματούχοι που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο είπαν επίσης ότι οι Ευρωπαίοι αντιστέκονται στην πίεση της Αθήνας για παύση του δανεισμού από το ΔΝΤ «το οποίο είναι αντιδημοφιλές στην Ελλάδα και προκαλεί πολιτικά προβλήματα».

«Υπάρχει αναγνώριση από την ελληνική πλευρά ότι μια συνολική αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Αλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απότομη αύξηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι «προσγείωση στην πραγματικότητα» (reality check).

Επίσης, «αρκετοί αξιωματούχοι» δήλωσαν ότι οι συζητήσεις κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο αυτή την εβδομάδα «βοήθησαν να αλλάξει γνώμη η ελληνική πλευρά».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.