Καταγγελία για επίθεση αστυνομικών κατά φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου του VICE

Καταγγελία για επίθεση αστυνομικών κατά φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου του VICE

Την επίθεση αστυνομικών κατά μιας φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου του καταγγέλλει το VICE. Σύμφωνα με την καταγγελία, η φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στη διάρκεια της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε από άνδρες της ομάδας Δέλτα στη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από την διεύθυνση ασφάλειας Αττικής.

Καταγγελία και από τη ρεπόρτερ του Mega Ειρήνη Ανδρουλάκη:

Καταγγελία για επίθεση αστυνομικών κατά φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου του VICE

Η καταγγελία του VICE έχει ως εξής:

«Γυναίκα φωτορεπόρτερ του VICE, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤ στην πλάτη ενώ την τράβηξαν και από τα μαλλιά. Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος του VICE, Αντώνης Ντινιακός (ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στα Εξάρχεια με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Λευτέρη Μπιντέλα), δέχθηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σουλτάνη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τον χτύπησαν με τις μηχανές τους στο χέρι και στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια 4 αστυνομικοί κατέβηκαν και τον πέταξαν στο έδαφος. Αυτή την ώρα μονάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ περνούν με τις μηχανές τους μέσα από τα στενά των Εξαρχείων οδηγώντας επικίνδυνα και εκφοβίζοντας από ανθρώπους που επιστρέφουν στα σπίτια τους μέχρι και δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα.»
Πηγή in.gr

Comments are closed.