Eπεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τον Νίκο Ρωμανό

Επεισόδια προκάλεσε στα Εξάρχεια ομάδα ατόμων, μετά το τέλος πορείας συμπαράστασης στον καταδικασμένο για ληστεία απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό. Οι πρωταγωνιστές τους πυρπόλησαν λεωφορείο του ΟΑΣΑ, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, αναποδογύρισαν και έκαψαν αυτοκίνητα, προκάλεσαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, ενώ αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν και προσήγαγαν δέκα άτομα.

Eπεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τον Νίκο Ρωμανό

Η πορεία άρχισε στις έξι το απόγευμα από το Μοναστηράκι και ολοκληρώθηκε μετά τις οκτώ το βράδυ, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στον φυλακισμένο απεργό πείνας.

Μετά το τέλος της πορείας, η οποία ήταν μεγάλη, μία όμαδα άρχισε τα επεισόδια σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκαν στο κέντρο των Εξαρχείων.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε δίκυκλο έξω από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Μία ομάδα πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην Στουρνάρη, ο οδηγός του οποίου πρόλαβε και το εγκατέλειψε έγκαιρα, έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, ενώ έστησαν οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα βρέθηκαν αναποδογυρισμένα, ενώ 4-5 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός έχει αρχίσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου ζητώντας εκπαιδευτική άδεια. Έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια και 10 μήνες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (για τα αδικήματα της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της διακεκριμένης κλοπής αυτοκινήτου) ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες για τρομοκρατία.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.