Άρθρο 99 ή πτώχευση, δηλώνει ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου»

Στη δίνη ισχυρής καταιγίδας στροβιλίζεται από χτες, Πέμπτη, αργά το απόγευμα, το συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου», το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας, μετά την παραίτηση του εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

Άρθρο 99 ή πτώχευση, δηλώνει ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου»

H αποχώρηση του γνωστού επιχειρηματία από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την οποία κατείχε επί σειρά ετών, ανακοινώθηκε με αιφνιδιαστικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) λίγο πριν από τις 3 μ.μ. Επέσυρε δε αμέσως την αυτοδίκαιη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου, αφήνοντας ακέφαλη την εταιρία και εμβρόντητους τους 125 απλήρωτους εργαζόμενους.

Ο κ. Μπακατσέλος προτίθεται να αποποιηθεί εντός των ημερών και την εκ του νόμουvιδιότητά του ως εκδότη των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Μάλιστα, όπως δήλωσε λίγο αργότερα σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων, είναι πιθανή η προσφυγή της εταιρίας στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς, κατά την εκτίμησή του, σήμερα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις της οικείας νομοθεσίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ορατή ακόμη και η  επιλογή της πτώχευσης και στη συνέχεια της εκκαθάρισης της εταιρίας.

Για τη συνέχεια εδώ

Comments are closed.