Τo sms των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Σαμαρά – Η επωδός του Θωμόπουλου, οι κινήσεις Μαλέλη & οι χαμηλές πτήσεις της Τατιάνας

Σαμαράς - Μαλέλης - Καλφαγιάννης - Θωμόπουλος - Τατιάνα

MEGA & STAR: κάντο όπως ο ΑΝΤ1

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη Media windows

Με έναν πρωτότυπο τρόπο – και συγκεκριμένα με sms, δηλαδή με γραπτό μήνυμα απευθείας στο κινητό του επικοινώνησε μια ομάδα πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις αλλά και τα παράπονά της! Αφού προσπεράσουμε τον τρόπο με τον οποίο βρήκαν το νούμερο του πρωθυπουργού και ξεκαθαρίσουμε ότι το εν λόγω sms στάλθηκε πράγματι στο πρωθυπουργικό κινητό και όχι σε κάποιο άλλο «δηλωμένο» στο Μαξίμου, σημειώνουμε ότι το περιεχόμενο του μηνύματος αφορούσε κυρίως τις αποζημιώσεις.

Όπως μαθαίνουμε, υπενθύμισαν στον πρωθυπουργό την δήλωσή του περί «γενναιόδωρων αποζημιώσεων» και παράλληλα επισήμαναν (για να μην πούμε τού «κάρφωσαν») κάποιες παράξενες διακρίσεις υπέρ συνδικαλιστών που σιτίζονταν 25 και πλέον χρόνια από την ΕΡΤ! Ανέφεραν ότι μέχρι τώρα έλαβαν τέσσερις μισθούς (μεικτά) σε δύο δόσεις, τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, ενώ όσοι μονιμοποιήθηκαν το ταραγμένο πολιτικά έτος 1990, έλαβαν στις 23 Δεκεμβρίου, επιπλέον άλλους δυο μισθούς, «δείχνοντας» μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, με την φράση «τον επιβραβεύσατε»! Θυμίζουμε ότι ο μεγάλος όγκος των υπαλλήλων της ΕΡΤ μονιμοποιήθηκε με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2005.

Αν και η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ παραμένει σκοτεινό σημείο, ο διευθυντής ειδήσεων της «Δημόσιας Τηλεόρασης» Βασίλης Θωμόπουλος την επικαλείται διαρκώς για να έχει στην… πρίζα δημοσιογράφους και τεχνικούς. Μόνιμη επωδός του; «Με την προεδρία παίζεται το κεφάλι όλων μας»!

Μικρές, αλλά ορατές είναι οι αλλαγές που επιχειρεί η διεύθυνση ειδήσεων του MEGA, για να αντιμετωπίσει την απώλεια τηλεθεατών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών οι αναπληρωματικοί σχολιαστές (βλ. Μανώλης Καψής κ.ά) του δελτίου ειδήσεων σχεδόν εξαφανίστηκαν, ενώ το περιεχόμενο, εκτός από τα βαριά πολιτικά θέματα, εμπλουτίστηκε και με light ρεπορτάζ (τύπου, οι τιμές στα νυκτερινά κέντρα)! Πλέον το δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού φαίνεται να προσχωρεί στη λογική ANT1, που η παρουσιάστρια «πλασάρει» διαρκώς video – συνταγή που σε μεγάλο βαθμό υιοθέτησε και το δελτίο ειδήσεων του STAR, με αποτέλεσμα να «τσιμπήσει» αμέσως νούμερα!

Αντίθετα, δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο ίδιο κανάλι η Τατιάνα Στεφανίδου, με τα σταθερά χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στα νεανικά κοινά. Ήδη έχει δεχθεί συστάσεις για αλλαγές στο περιεχόμενο της εκπομπής της.

Τέλος, με ενισχυτικές κινήσεις σε συγκεκριμένες εκπομπές, αλλά και με τη δημιουργία νέων ζωνών τοποθετώντας φρέσκα τηλεοπτικά προϊόντα, θα «απαντήσει» ο Σταμάτης Μαλέλης στα προβλήματα τηλεθέασης που αντιμετωπίζει ο ΣΚΑΙ! Ο άνθρωπος προσπαθεί – χωρίς λεφτά – να φτιάξει πρόγραμμα.

Comments are closed.