Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους

ΔΤ

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στηρίζει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα προβάλει από τα Μέσα της ως χορηγός επικοινωνίας τις εργασίες του Φεστιβάλ, ενώ εκπρόσωποί της θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης των ταινιών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ’ Δημοτικού – Γ’ Λυκείου από τα σχολεία όλης της χώρας και στοχεύει στην εξοικείωσή τους με την κινηματογραφική αφήγηση και στην παροχή οπτικοακουστικών γνώσεων. Οι μαθητές, συλλογικά ή μεμονωμένα και υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών, είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας έως 10΄, στην οποία θα αποτύπωναν τον προβληματισμό τους για κάποιο σύγχρονο κοινωνικό θέμα.

Στη φετινή διοργάνωση κατατέθηκαν περισσότερες από 300 ταινίες μικρού μήκους, για τις οποίες εργάστηκαν περίπου 7.000 μαθητές και 450 εκπαιδευτικοί. Οι ταινίες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Μάρτιο. Οι καλύτερες μαθητικές ταινίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ ορισμένες από αυτές θα προβληθούν και στο Φεστιβάλ Δράμας τον Σεπτέμβριο.

Comments are closed.