Η οπλοκατοχή «έφαγε» τον Πιρς Μόργκαν από το CNN

Η οπλοκατοχή «έφαγε» τον Πιρς Μόργκαν από το CNN

Ως αποτυχημένο πείραμα υιοθέτησης μιας δημοσιογραφίας βρετανικού στιλ και νοοτροπίας στην αμερικανική τηλεόραση αποδείχθηκε η πολυδιαφημισμένη παρουσία στα στούντιο του CNN του Πιρς Μόργκαν. Και ως εκ τούτου, το νέο αφεντικό του CNN, ο Τζεφ Ζούκερ, που ανέλαβε τις τύχες του δικτύου τον Ιανουάριο του 2013 υποσχόμενος ριζικές αλλαγές, αποφάσισε το κόψιμο της εκπομπής του 48χρονου Βρετανού, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια με το «Piers Morgan Live» προσπάθησε μάταια να καλύψει το κενό του Λάρι Κινγκ.

Το βραδινό τοκ σόου του Μόργκαν ολοκληρώνεται τον Μάρτιο και δεν θα υπάρξει συνέχεια. Ο ίδιος ο βρετανός τηλεπαρουσιαστής είπε ότι συζήτησε με τον Ζούκερ τους λόγους της αποτυχίας της εκπομπής και συμφώνησαν από κοινού να τερματίσουν τη συνεργασία τους σε αυτόν τον τομέα – θα παραμείνει πάντως στο CNN σε άλλο πόστο.

Τους λόγους της αποτυχίας του «Piers Morgan Live» τους διατύπωσαν ίσως καλύτερα οι New York Times, περιγράφοντας έναν τηλεπαρουσιαστή που δεν μπόρεσε να συνδεθεί με το αμερικανικό κοινό, καθώς «η μόνη μπάλα ποδοσφαίρου για την οποία ενδιαφερόταν είναι στρογγυλή και τα κηρύγματά του για την οπλοκατοχή ήταν διάσπαρτα με περιφρόνηση».

Οντως, μετά την πολύνεκρη επίθεση τον Δεκέμβριο του 2012 σε σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, ο Μόργξαν βρέθηκε στο στόχαστρο διαφόρων οργανώσεων αμερικανών πολιτών που ζητούσαν να τον απελάσουν για τα σχόλια κατά της οπλοκατοχής που έκανε.

«Τα νούμερα της τηλεθέασης δεν ήταν καλά το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι αυτό το είδος της εκπομπής που θα ήθελα να κάνω» είπε από την πλευρά του ο Μόργκαν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής της Daily Mirror και συμπαρουσιαστής στο σόου «America’s Got Talent».

Και παραδέχτηκε: «Είμαι ένας Βρετανός που συζητάει για θέματα της αμερικανικής κουλτούρας, όπως για παράδειγμα τα όπλα, για τα οποία υπάρχει μεγάλη πόλωση. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα μεγάλο μέρος του κοινού με βαρέθηκε να ασχολούμαι με αυτά».

Εν κατακλείδι, όπως πάλι σημείωσαν οι New York Times, «κανείς δεν περιμένει από κάποιον να είναι ευνούχος, να μην έχει αξίες ή πιστεύω, αλλά τα κηρύγματα του Μόργκαν για τα δεινά των όπλων έπληξαν το CNN, το οποίο καλώς ή κακώς έχει φτιαχτεί για τον μέσο Αμερικανό».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.