Θερμό επεισόδιο μετά το «όχι» Παπανδρέου

Ισχυρά μποφόρ φέρνει στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβερνητική πλειοψηφία το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες, που αιφνιδίασε την ηγεσία και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη χθες το βράδυ.

Θερμό επεισόδιο μετά το «όχι» Παπανδρέου

Ακολούθησε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος «εισέβαλε» στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος -αξίζει να σημειωθεί- δεν είχε προϊδεάσει μέσω των συνεργατών του για την κίνηση αυτή. «Είναι ντροπή σου, η στάση σου…», «δεν ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για να μιλήσεις…», φέρεται ότι είπε ο Ευ. Βενιζέλος στον Γ. Παπανδρέου, ενώ απευθυνόμενος νωρίτερα -σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ- στον Απ. Κακλαμάνη άσκησε δριμεία κριτική λέγοντας ότι ενώ είχε χρόνο να μιλήσει, όπως και έκανε στη Βουλή, δεν ανακοίνωσε τη διαφωνία του.

«Δεν έχει κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωναν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές. Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το σημερινό πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση», δήλωσε αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος πάντως απέφυγε να υιοθετήσει προτάσεις για τη διαγραφή του Γ. Παπανδρέου (και λόγω της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας).

Στη δήλωσή του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι ουδείς έθεσε ζήτημα στην ΚΟ νωρίτερα και κάνει σφοδρή επίθεση τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στον Απ. Κακλαμάνη.

Εγκυρότατες πληροφορίες τονίζουν ότι παρότι ο Γ. Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που επί της ουσίας θα ακύρωναν την πολιτική της κυβέρνησής του, στενοί συνεργάτες του, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη, δεν επανέλαβαν κάτι σχετικό χθες το απόγευμα σε συζήτηση με τους κ. Πρωτόπαπα και Καρύδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σύντομο και θυελλώδες τετ α τετ των κ. Βενιζέλου – Παπανδρέου στο γραφείο του δεύτερου, ο τουλάχιστον έντονος διάλογος που «καταγράφηκε» συνδέεται απόλυτα με την αιφνιδιαστική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού και την οριακή πλειοψηφία (των 151) για την υπερψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου.

Δήλωση Γ. Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του αργά τη νύχτα, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο ανέφερε τα εξής:

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Ολοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».
Πηγή Έθνος

Comments are closed.