Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού

Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού

Παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση MITT 2014 στη Μόσχα

Με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και ιδιαίτερα την ανάπτυξη και αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού, ιδίως στη Ρωσία, συνεχίζεται η υλοποίηση δράσεων προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2014, με τη συμμετοχή της σε μία ακόμη σημαντική έκθεση.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια συμμετείχε στην 21η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT) 2014», που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Μαρτίου 2014 στη Μόσχα.

Συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στον ενιαίο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων τουριστικών πρακτορείων και πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας και ζητώντας πληροφορίες για την περιοχή.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε στις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά κυρίως στα Ιερά Προσκυνήματα και Θρησκευτικά Μνημεία της περιοχής, ενώ εκτός από το ενημερωτικό υλικό της Περιφέρειας και των ξενοδόχων, στο περίπτερο προσφέρθηκε με τη μορφή κεράσματος, κρασί και ελαιόλαδο, από επαγγελματίες της Αχαΐας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ξεχωριστό χρώμα στην προβολή της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο Διευθυντής του γραφείου του  ΕΟΤ στη Ρωσία Πολύκαρπος Ευστάθιος.

Comments are closed.