Επεισόδια στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Στην οδό Σταδίου μπλοκ νεαρών διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό μπλόκο και να κατευθυνθεί προς την πλατεία Συντάγματος. Κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των ΜΑΤ. Η Αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών.

Αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Πανεπιστημίου, με «κλεφτοπόλεμο» μεταξύ των αστυνομικών και των νεαρών.

Προηγουμένως, είχε ολοκληρωθεί η πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματος.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν μπροστά στον αστυνομικό κλοιό που έχει δημιουργηθεί στην οδό Αμερικής, στην συμβολή της με τη Σταδίου, επιχειρώντας να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, κάτι που δεν τους επετράπη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν επικεφαλής της πορείας αποφάσισαν να μην αντιπαρατεθούν με τα ΜΑΤ και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της χώρας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε μπανανία ούτε προτεκτοράτο, και οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν τις απαγορεύσεις στην πράξη».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.