Παντελής Καψής: Υπάρχει θέμα όταν ένας τόσο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού είχε επαφές με νεοναζί

Παντελής Καψής

Κύρια σημεία της συνέντευξης Καψή στην Κοινωνία Ώρα Mega 

 

Ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ Παντελής Καψής μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» αναφέρθηκε στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου από την κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Οι επαφές του κ. Μπαλτάκου ήταν εκτός πολιτικού πλαισίου, εκτός δημοκρατικού τόξου. … Είναι προφανές ότι στο κέντρο της κυβέρνησης υπάρχει μείζον θέμα. Αν πει κάτι αντίστοιχο ο υφιστάμενος ενός υπουργού δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον υπουργό; Υπάρχει ζήτημα, μην το κρύβουμε. Ο Πρωθυπουργός προφανώς και δεν είναι εκτός αυτής της ιστορίας. … Και άλλες φορές υπό την επιρροή του κ. Μπαλτάκου έχουν γίνει ατοπήματα τα οποία είναι ανάγκη τώρα να ξεκαθαριστούν. Η ακροδεξιά οσμή πρέπει φύγει και μαζί να προχωρήσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το άρθρο 19 που είχαν μπλοκαριστεί με πολιτική πρωτοβουλία. Υπάρχει θέμα όταν ένας τόσο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού είχε επαφές με νεοναζί. … Δεν πρέπει να δείξουμε κανέναν εφησυχασμό επειδή έκαναν σωστά τη δουλειά τους ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας. Η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να πάρει και τη θεσμική διάσταση, την ιδεολογική, για να θωρακιστεί η δημοκρατία».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο θέμα, ο κ. Καψής δήλωσε τα εξής:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση των υπουργών που έχουν σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με τη Χρυσή Αυγή, είναι σαν να αποδέχεται την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής. Είναι ακατανόητη η στάση αυτή, να θέτει δηλαδή υπό κατηγορία τους δύο υπουργούς που δίνουν τη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής».

Comments are closed.