Νέα οδική γέφυρα στον Εβρο θα συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία

Νέα οδική γέφυρα στον Εβρο θα συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία

Στη δημιουργία καινούργιας οδικής γέφυρας στον Εβρο, που θα συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού οι δυο χώρες.

Το διμερές πρωτόκολλο μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας για την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήπων – Υψάλων», υπεγράφη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, από τα υπουργεία Μεταφορών των δύο χωρών και την Εγνατία Α.Ε.

Η νέα οδική διασυνοριακή γέφυρα χωροθετείται πολύ κοντά  στην υφιστάμενη γέφυρα του ποταμού Έβρου. Το συνολικό μήκος της χάραξης με τις απαιτούμενες προσβάσεις ανέρχεται σε 1.400 μέτρα. Η γέφυρα θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο. Το συνολικό μήκος της νέας γέφυρας θα είναι περίπου 810 μέτρα, από τα οποία 344 μέτρα βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Με το διμερές πρωτόκολλο επικυρώθηκε η οριοθέτηση-χωροθέτηση της γέφυρας, που αποτελεί  συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησαν το 2006 η Ελλάδα και η Τουρκία για την κατασκευή της νέας διασυνοριακής γέφυρας στον Έβρο.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στρ. Σιμόπουλος, η αναβάθμιση της συνοριακής σύνδεσης Κήπων – Υψάλων εξυπηρετεί λειτουργικά τη  διασύνδεση Ελλάδας και Τουρκίας με τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV, τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας μέσω της Εγνατίας Οδού με τον Πανευρωπαϊκού  Διαδρόμου Χ και τις  βαλκανικές χώρες,  με άμεσα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα. Επίσης, βελτιώνει τις συνθήκες  οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής άνεσης, συμβάλλει στην εθνική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και  γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας.​
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.