Μπαράκ Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς!

Μπαράκ Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς!

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην Αμερική έφερε πιο κοντά τις δύο χώρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος κατάλαβε τις Ελληνικές θέσεις και τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης. Να θυμίσουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στις ΗΠΑ με κυριότερη την συνάντησή του στο “οβάλ” γραφείο του λευκού οίκου με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Σε συνέχεια του καλού κλίματος “Καλησπέρα” σε άπταιστα ελληνικά είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, όταν υποδέχθηκε και φέτος τους Έλληνες ομογενείς στον Λευκό Οίκο, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την 25η Μαρτίου. Βέβαια, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο έγινε με καθυστέρηση καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν εκτός χώρας.

Μπαράκ Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς!Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα-δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι και υποστήριξε:

Μπαράκ Ομπάμα

“Για μια μέρα, όλοι είμαστε Έλληνες”, συνεχίζοντας: “Ζήτω η Ελλάς”.

Ο Ομπάμα τόνισε το βαθύ αντίκτυπο των Ελληνοαμερικανών στο αμερικανικό έθνος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις κοινότητες που υπάρχουν στο Τάρπον Σπρινγκς (Φλόριντα) και το Σικάγο.

Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν είχε αναφερθεί στη συνομιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στον τομέα της οικονομίας. Ακολούθησε δεξίωση στο Λευκό οίκο με άκρως ελληνικό μενού.

Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η 25η Μαρτίου 1821,την Ελλάδα εκπροσώπησαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Χρίστος Παναγόπουλος. Στο περιθώριο της εκδήλωσης στην προεδρική κατοικία, οι δύο Έλληνες υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε θερμό κλίμα αλλά και να φωτογραφηθούν με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Comments are closed.