Επέκταση συνεργασίας ΣΚΑΙ και DEUTSCHE WELLE

Σκάι (logo)

Την αναμετάδοση της ειδησεογραφικής εκπομπής της Deutsche Welle, European Journal TV magazine, στα ελληνικά, από το τέλος του 2014, συναποφάσισαν ο  Όμιλος ΣΚΑΙ και η Deutsche Welle.

Ο όμιλος ΣΚΑΙ και η Deutsche Welle  έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία τόσο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ όσο και στο ραδιόφωνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του ΣΚΑΪ, κ.  Ιωάννης Αλαφούζος και ο Γενικός Διευθυντής της Deutsche Welle κύριος Limbourg, συζήτησαν τις δυνατότητες για να επεκταθεί  η μεταξύ τους συνεργασία, η οποία ήδη υφίσταται από το 2008.  Οι δύο πλευρές συναποφάσισαν πως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα αναμεταδίδει στα ελληνικά την εκπομπή της Deutsche Welle, European Journal TV magazine. Η εκπομπή, το θέμα της οποίας είναι η ευρωπαϊκή ειδησεογραφία σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο, θα αρχίσει να μεταδίδεται στο τέλος του 2014.

Ήδη η Deutsche Welle παρουσιάζει τις γερμανικές απόψεις σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα, ζωντανά, σε βραδινή ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς για συνεχή ανάλυση των γερμανικών θέσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Εξάλλου, καθημερινά, στη μία το μεσημέρι, η Deutsche Welle μεταδίδει ένα δεκάλεπτο ειδησεογραφικό πρόγραμμα στα ελληνικά. Περίπου 40 ρεπόρτερ σε Ελλάδα και Κύπρο ενημερώνονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω δορυφόρου και το αναμεταδίδουν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο όμιλος ΣΚΑΪ, είναι βασικός συνεργάτης της Deutsche Welle στην Αθήνα από το 1990, μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100,3.  Aπό το 2001 και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις τηλεφωνικές ανταποκρίσεις με το ελληνικό τμήμα της Deutsche Welle σε ωριαία βάση.

Comments are closed.