EBU και η μακρόχρονη δια(σ)τροφή της ΝΕΡΙΤ

Παντελής Καψής

Email του K.O 

Τελικά ποιος λέει αλήθεια; Σίγουρα όχι ο υπουργός του  «μορφώματος» που θέλει άρον-άρον να φύγει με δάφνες επιτυχίας. Τελικά ποιος λέει αλήθεια; ο ΚΑΨΗΣ, ο ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ ή EBU;  Πότε θα γίνει η επίσημη αναγνώριση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από την EBU και όχι η αλλαγή σήματος στους δέκτες, ποιος δουλεύει ποιόν; για να μην αναφερθούμε σε παλιές ρήσης του υπουργού.  Όσο για τη μετάβαση είναι όλα έτοιμα, οι διαγωνισμοί, οι συμβάσεις, τα προσωρινά  αποτελέσματα των διαγωνισμών και φυσικά το πρόγραμμα… ίσως το τελευταίο που έχει και διαχείριση είναι το μόνο έτοιμο παρόλο που έχουμε Πάσχα, Εκλογές και Μουντιάλ… αυτοί το αγόρασαν εμείς θα το δούμε στις οθόνες στα διαλλείματα…… ήμαστε και μαθημένοι σε πρόγραμμα χωρίς υπαλλήλους, ας μην ξεχνάμε το μαύρο. Το Μαξίμου στηρίζει ΚΑΨΗ στο πλαίσιο της ανταλλαγής συμφωνιών με το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ ή όπως θέλετε να το πείτε. Αλλά τι λέει για όλα αυτά το βαρύγδουπο σε ονόματα Εποπτικό που ήταν λαλίστατο στο facebook με έγκριτους νομικούς. Δεν «ιδρώνει» κανείς με τις ανομίες που γίνονται; Αλήθεια κύριοι/ες του εποπτικού δεν σας προβληματίζει ότι υπάρχουν τόσες ενστάσεις και ποιος τελικά θα βάλει την υπογραφή του; Μάλλον στα δικαστήρια θα ελέγχονται οι φάκελοι και τα πιστοποιητικά. Εκτός και αν έχετε κοινή ατζέντα με αυτούς που σας διόρισαν και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κλείσετε το κεφάλαιο ΝΕΡΙΤ, για να πολιτευθεί ο υπουργός.

Αλήθεια κύριοι/ες του Εποπτικού επειδή οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, θα ζητήσετε όπως οφείλεται για τη διασφάλιση της νομιμότητας, έστω όσον αφορά τις διαδικασίες (στους γενικούς διευθυντές, διευθυντές, αξιολογητές, ενστάσεις, προσλήψεις χωρίς διαδικασίες), να υπάρχει ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ; Όχι ότι αυτό θα αλλάξει την κατά πλειοψηφία απόφαση αλλά…. έχετε τελικά εγκρίνει τις διαδικασίες ή έχετε συνομολογήσει ότι είναι νόμιμες;

Είναι λυπηρό, η κυβέρνηση σιωπά και οι βουλευτές συγκαλύπτουν ενώ τα διαβάζουν όλα αυτά, είναι λυπηρό γι αυτούς γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει, ίσως δεν τους ενδιαφέρει, αλλά τα χρήματα του ελληνικού λαού ξοδεύονται για να κάνουν κάποιοι το πολιτικό τους κέφι,  ενώ στο παρελθόν γινόταν πρόγραμμα στην ΕΡΤ με τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και τους εισαγγελείς μαζί,  τότε ήταν η αμαρτωλή ΕΡΤ αξιότιμοι φίλοι του κ. Μπαλτάκου.

ΥΓ. Μην ανησυχείτε κ. Καψή, μπορείτε ήσυχος να πολιτευτείτε με την ΕΛΙΑ, ο επόμενος υπουργός θα ανακοινώσει την ένταξη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην EBU  (σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος)…….. εκτός εάν, και αυτό το προλάβετε!

Comments are closed.