Δεν «προσφέρουμε» σε καμία «Ηλεκτρονική» το μισθό μας δεν χαρίζουμε ενέχυρο τις ζωές μας στο κεφάλαιο αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους

Δεν «προσφέρουμε» σε καμία «Ηλεκτρονική» το μισθό μας δεν χαρίζουμε ενέχυρο τις ζωές μας στο κεφάλαιο αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους

Καταγγελία για την «Ηλεκτρονική Αθηνών» από ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Οι εργοδοτικές προκλήσεις ξεπερνούν κάθε φαντασία στην Ελλάδα των μνημονιακών δεσμών και της «κατοχής» των εργατικών δικαιωμάτων από την «μπότα» της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των τροικανών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μετά τα τρωκτικά των τραπεζιτών, θέλουν και οι επιχειρηματίες να… σώσουν τις επιχειρήσεις τους, βάζοντας τους εργαζόμενους να τους… χαρίζουν μισθούς!

Η «Ηλεκτρονική Αθηνών» είχε το θράσος να ζητήσει από τους 700 υπαλλήλους της να δώσουν μέρος του μισθού τους «το αργότερα μέχρι τις 16/4», στο βωμό της «οικονομικής ανάκαμψης της εταιρείας» και μάλιστα «στο πλαίσιο της συζήτησης με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότησή της». Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας ουσιαστικά εκβιάζουν τους εργαζομένους τους να τους προσφέρουν λάφυρο τις καθαρές αποδοχές ενός μηνός, για να τις παρουσιάσουν ως δέλεαρ σε τράπεζες. Και αυτή ασφαλώς θα είναι μόνο η αρχή σε έναν όμιλο που κατά τα άλλα αυτοχαρακτηρίζεται ως «μία από τις πλέον εύρωστες αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις» και «η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα στο κλάδο της» κατέχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.

Μέχρι πρότινος, βιομήχανοι, έμποροι και επιχειρηματίες, είχαν επιβάλει έναν έμμεσο εσωτερικό δανεισμό, παρακρατώντας μισθούς έως και πολλών μηνών. Πάνω από 1 εκατομμύριο μισθωτοί παραμένουν απλήρωτοι για έναν ή περισσότερους μήνες.

Δε φτάνει που οι εργατικοί μισθοί έχουν καταβαραθρωθεί κατά 35%, που οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν καταργηθεί, που η Κυριακάτικη αργία είναι παρελθόν στο εμπόριο και όχι μόνο, που τα φορομπηχτικά μέτρα λεηλατούν το όποιο γλίσχρο εργατικό εισόδημα… Πλέον ο εσμός των επιχειρηματιών τύπου Ηλεκτρονικής Αθηνών, ορμά ξεδιάντροπα στον ίδιο τον μισθό των εργαζομένων τους, αρπάζοντάς τον!

Οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής και γενικότερα το μαχόμενο εργατικό κίνημα, δεν θα αφήσουν σε καμία περίπτωση να περάσει μια τέτοια εργοδοτική πρακτική, με την βούλα της κυβέρνησης και του άγριου αντεργατικού καθεστώτος που έχουν επιβάλλει τρόικα και κεφάλαιο. Θα συνεχίσουν τον αγώνα για σταθερή εργασία, με μισθούς αξιοπρέπειας, και συλλογικές συμβάσεις, για ανατροπή της αντεργατικής λαίλαπας που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.

Comments are closed.