Στουρνάρας: Θα παραμείνω στο υπουργείο Οικονομικών

Την πρόθεσή του να παραμείνει στο υπουργείο Οικονονομικών γνωστοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, λέγοντας μάλιστα ότι θα είναι ο ίδιος που θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του χρέους.

Γιάννης Στουρνάρας

Απέκλεισε τα σενάρια αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου με την κατάθεση του νέου επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Οπως είπε σε δημοσιογράφους το μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Μαΐου και θα περιλαμβάνει τους στόχους της περιόδου 2015 – 2017. Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε επίσης ότι σε αυτό δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα, αλλά οι στόχοι του προγράμματος.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν σκοπεύει να αποχωρήσει από το υπουργείο ή αν θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, ο κ.Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης και απάντησε: «Ποιος θέλετε να είναι; Εγώ θα είμαι».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φύγετε από το υπουργείο;», επέμειναν οι δημοσιογράφοι. «Προφανώς, δεν θα φύγω. Εγώ θα είμαι επικεφαλής», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.