Γ. Καμίνης: «Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά και με αξιώσεις στη διεθνή τουριστική αγορά»

Γ. Καμίνης: «Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά και με αξιώσεις στη διεθνή τουριστική αγορά»

Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά στη διεθνή τουριστική αγορά, με αξιώσεις, με νέες προτάσεις, με εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν ενώ ταυτόχρονα, η πόλη εξελίσσεται και αναβαθμίζεται και σε επίπεδο υποδομών και αναπτυξιακών έργων. Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε εχθές, σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και Bloggers, με αφορμή την έναρξη του 2ου ετήσιου Travel Trade Athens 2014, του επαγγελματικού workshop που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ) και το Athens Convention & Visitors Bureau σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (ΕΤΟΑ).

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ύστερα από συστηματικές προσπάθειες και στοχευμένες πρωτοβουλίες τριών χρόνων, οι δράσεις της παρούσας δημοτικής αρχής αποδίδουν και πρόσθεσε ότι «χτίζουν την νέα εικόνα, μιας δυναμικής, ασφαλούς και φιλόξενης τουριστικής Αθήνας. Μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που έχει μπει σε τροχιά θετικών προσήμων, διαθέτοντας τις προϋποθέσεις για να αναδειχτεί σε δημοφιλή τουριστικό και συνεδριακό προορισμό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014 κατεγράφη μία εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις στην Αθήνα, σε ποσοστό 32,2% και πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, φέτος, αναμένονται συνολικά 700.000 περισσότερες αφίξεις στην πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στο φετινό, δεύτερο Travel Trade Athens,  που διοργανώνεται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, υπογράμμισε ότι έχει σημαντικά βελτιωμένους δείκτες, έναντι του περσινού,  με 85 ξένους επαγγελματίες, από 22 χώρες και περίπου 170 ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο του workshop εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 2.000 συναντήσεις, μεταξύ των ξένων επαγγελματιών και εκπροσώπων της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Comments are closed.