Συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά, κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά, κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια στην Αθήνα για την εργατική Πρωτομαγιά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 15.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο, το οποίο είναι κλειστό.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά» ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος κατευθύνθηκαν και οι συγκεντρωμένοι του ΣΥΡΙΖΑ. Eκεί βρέθηκε και η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία δήλωσε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα έρθει το τέλος των πολιιτκών που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη σειρά του, τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στις κάλπες που έρχονται».

Στην πλατεία Κλαυθμώνος βρέθηκε και αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Νότη Μαριά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχωρούν σταδιακά από την πλατεία Συντάγματος.

O γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας που βρέθηκε εκεί δήλωσε: «Απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για την Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία μέσω Σταδίου κατευθύνονται προς Σύνταγμα.

Συγκεντρωμένοι από το Μ-Λ ΚΚΕ ανεβαίνουν από Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Συγγρού από την Διάκου, η Β.Αμαλίας, η Σταδίου, η Β.Σοφίας από Σέκερη, η Γεωργίου Α’ και η Πειραιώς από την Κολωνού.
Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι συγκεντρώσεις.
Πηγή in.gr

Comments are closed.