Το φαινόμενο «Προκοπάκης»

Γιώργος Προκοπάκης

email αναγνώστη

Του Κ.Ο.

Ήταν τυχαία η σημερινή (ενν. χθεσινή)  παύση του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ; η απάντηση είναι ότι ήταν αναμενόμενη. Ήταν θα λέγαμε φαβορί στο αυτογκόλ. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

α) δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση, ήταν φίλος του Παντελή Καψή και προσωπική του επιλογή,

β) άρχισε να …. λοξοδρομεί και να τα βάζει με συντρόφους όταν ο Παντελής ανακοίνωσε ότι φεύγει γιατί σαν «μαυρογιαλούρος»  ήθελε να πιάσει θέση την επόμενη μέρα!!! στο πολιτικό σύστημα.

Αυτά τα δύο, για να βάζουμε σε μία τάξη την ιστορία.

Στην ουσία, το ζήτημα δεν είναι ο «προκοπάκης» ως όνομα ή ως οντότητα, είναι αυτό που κατά τη διάρκεια της θητείας του υλοποίησε και φυσικά η άγνοια που είχε για το αντικείμενο.

α) δεν μπόρεσε ως μάνατζερ να ολοκληρώσει νόμιμα μια διαδικασία. Σε όλες είχε ουρές και αμφισβητήσεις, με πολλά κενά όπως η διαδικασία του διαγωνισμού των θέσεων εκτός ΑΣΕΠ.

β) με νομικά κενά η υλοποίηση των διαδικασιών στους διαγωνισμούς των Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών. (αμφισβήτηση διαφάνειας ως προς την επιλογή προσώπων).

γ) ο ρόλος της ΙCAP όσον αφορά τη διαρροή των ονομάτων στους πρόχειρους πίνακες και η άρνηση δημοσιοποίησης των τελικών πινάκων στο διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ

γβ) ο ρόλος της ICAP στην αξιολόγηση των γενικών και των διευθυντών αλλά και η εμπλοκή της στους πίνακες μοριοδότησης των αξιολογητών χωρίς να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο.

δ) προσπάθησε με ύβρεις και απειλές να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους και στην ουσία προσπάθησε να δείξει κάτι άλλο κάτι καινούργιο δημιουργώντας «κολεκτιβικές» ομάδες με άτομα της αρεσκείας του από την πρώην ΕΡΤ (δύο γενικούς μία νομικό κλπ) διαχωρίζοντας τον κόσμο, σε συνεργασία πάντα με το «συνοδευτικό προσωπικό».

Είναι λυπηρό είχε την ευκαιρία, αλλά δεν είχε την προσωπικότητα να το διαχειριστεί και να δει το νέο, και το νέο δε βγαίνει με ελληνική ταινία…….. ή  χρησιμοποιώντας το όνομα ή τη συνάντηση του με το πρωθυπουργό για να φοβίσει τα όργανα….. Είναι καλό ότι επιτέλους οι ανεξάρτητοι θεσμοί και οι διαδικασίες δουλεύουν.

Comments are closed.