Όπερα της Βαλίτσας Ντον Τζοβάννι του B. A. Μότσαρτ

Όπερα της Βαλίτσας Ντον Τζοβάννι του B. A. Μότσαρτ

Σήμερα στις 21:00 στον Χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου Ιδρύματος στο Μαρούσι – Με υπέρτιτλους στα ελληνικά

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του, που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στο Θεό.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου / Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας
Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Διανομή
Ντον Τζοβάννι: Nίκος Κοτενίδης
Διοικητής/Μαζέττο: Θεόδωρος Μωραΐτης
Ντόννα Άννα: Σοφία Κυανίδου
Ντον Οττάβιο: Χρήστος Κεχρής
Ντόννα Ελβίρα: Έλενα Κελεσίδη
Λεπορέλλο: Χάρης Ανδριανός
Tσερλίνα: Μυρσίνη Μαργαρίτη

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του Αμαλιείου Ιδρύματος.

Comments are closed.