Η Αργεντινή νίκησε 1-0 το Βέλγιο και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 το Βέλγιο και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ

Με γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 8′ η Αργεντινή νίκησε στην Μπραζίλια το Βέλγιο με 1-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ. Είναι η πρώτη φορά που φτάνει στα ημιτελικά Μουντιάλ μετά το 1990.

Η Αργεντινή δεν έπεισε για άλλη μία φορά με την απόδοση της, ενώ και ο Βέλγιο μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις απείλησε καθώς δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια πάντως, κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα που απέκτησε νωρίς και να πάρει μάλλον εύκολα την πρόκριση.

Πρόβλημα για την Αργεντινή ο τραυματισμός του Ντι Μαρία, ο οποίος αποχώρησε στο 33′ και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό.

Στο 8′ λοιπόν, ο Μέσι πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα από τον Κομπανί και την έδωσε στον Ντι Μαρία. Αυτός προσπάθησε να την περάσει κάθετα στον Ζαμπαλέτα, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και στρώθηκε στον Ιγκουαΐν, που σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στη συνέχεια το Βέλγιο απέκτησε την κατοχή της μπάλας, στο 42′ ο Μιραλάς είχε κεφαλιά λίγο άουτ, αλλά αυτή που πλησίασε στο γκολ ήταν η Αργεντινή. Στο 55′ ο Ιγκουαΐν ύστερα από περίφημη ατομική προσπάθεια σούταρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η κατάσταση στο Βέλγιο δεν άλλαξε παρά την είσοδο (στο 59′ ) των Λουκάκου, Μέρτενς. Η Αργεντινή κρατούσε εύκολα το προβάδισμα και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέσι έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει (τετ-α-τετ, απέκρουσε ο Κουρτουά).

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μπασάντα, Μπίλια, Ντι Μαρία (33′ λ.τρ. Πέρες), Μασεράνο, Ιγκουαΐν (81′ Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (70′ Παλάσιο)

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Φαν Μπούιτεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (75′ Τσαντλί), Μιραλάς (59′ Μέρτενς), Οριτζι (59′ Λουκάκου)
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.