Ο Παύλος Τσίμας επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Τσαντ

Εκστρατεία ΕΕ-Unicef: «Φωνές των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης»

Ο Παύλος Τσίμας επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Τσαντ

Η Ελληνική αποστολή στο Τσαντ, με επικεφαλής τον Παύλο Τσίμα

Στο Τσαντ της Αφρικής ταξίδεψε η Ελληνική αποστολή, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης», στην οποία Πρεσβευτής είναι ο Έλληνας δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, μαζί με την Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κα Σοφία Τζιτζίκου και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Γραφείου της UNICEF στο Τσαντ, Manuel Moreno Gonzalez, επισκέφθηκαν κέντρο επισιτισμού, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη UNICEF.

Σ’ αυτό το κέντρο επισιτισμού, φιλοξενούνται οικογένειες που είναι νομάδες από την περιοχή Guera, της Επαρχίας Mongo στο Νοτιοδυτικό Τσαντ.

Η Ελληνική αποστολή βρέθηκε ακόμη και σε Νοσοκομείο της ίδιας περιοχής, όπου επισκέφθηκε την πτέρυγα για υποσιτισμένα παιδιά. Εκεί συνομίλησε με μητέρες, οι οποίες περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματά υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και τα οποία τους οδήγησαν εκεί. Σ’ αυτό το Νοσοκομείο, παρακολουθούνται οι πιο σοβαρές περιπτώσεις υποσιτισμένων παιδιών.

Η Ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Παύλο Τσίμα έδωσε φωνή στα παιδιά αυτά!

Περισσότερα για την εκστρατεία
Η εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, επισιτιστικές κρίσεις, συρράξεις και πολιτική αναταραχή την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, τόσο μέσα από ερασιτεχνικά, όσο και από επαγγελματικά γυρισμένα βίντεο, με σχόλια και φωτογραφίες.

Για να βοηθήσουν την εκστρατεία, ο ηθοποιός και Πρεσβευτής της UNICEF Ewan Mc Gregor, ο Παύλος Τσίμας και οι άλλες προσωπικότητες εμφανίζονται σε μικρής διάρκειας βίντεο και μοιράζονται μαρτυρίες παιδιών, τα οποία έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας επιτρέπει στους επισκέπτες να ενισχύσουν τις φωνές αυτών των παιδιών μέσω των δικών τους ψηφιακών κοινωνικών δικτύων. Η ιστοσελίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Σλοβενικά, θα περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και καρτέλες με συνοπτικά στοιχεία. Οι πολίτες θα ενθαρρύνονται να κοινοποιήσουν αυτό το υλικό, προκειμένου να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή των παιδιών και να δείξουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Comments are closed.