Η ΝΕΡΙΤ κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης με το Μουντιάλ

 

Η ΝΕΡΙΤ κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης με το Μουντιάλ

Το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε χθες με τα περισσότερα γκολ από ποτέ 171 γκολ μπήκαν συνολικά με νικήτρια τη Γερμανία ένας άλλος όμως νικητής γεννήθηκε η…. ΝΕΡΙΤ που χάρισε τηλεοπτικά το μεγάλο γεγονός σε εκατομμύρια Έλληνες…

Ποιος θα το περίμενε;

Η «νεογέννητη», ΝΕΡΙΤ, με το «καλημέρα» αρχικά έσπασε το απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης της κατάκτησης, από την εθνική ομάδα, του Euro, με την προβολή της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ! Η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού ήταν εξαιρετικά θερμή, γεγονός που αποτυπώθηκε στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έφεραν τη ΝΕΡΙΤ στην πρώτη θέση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αναμετρήσεις της Εθνικής μας με τις αντίστοιχες της Ιαπωνίας και της Κολομβίας χάρισαν στη ΝΕΡΙΤ το απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης για αθλητικά γεγονότα – με το μερίδιο να αγγίζει στις δυναμικές ομάδες ηλικίας 25 – 44 ετών το 81 και 82 % αντιστοίχως, ενώ η αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε μέχρι και το 85.7%!

Ο τελικός Γερμανίας – Αργεντινής κινήθηκε σε ανάλογα νούμερα χθες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας καθημερινά το μερίδιο τηλεθέασης των αγώνων κινήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% – για τις δυναμικές ομάδες ξεπέρασε το 40% – με περισσότερους από 1 εκατ. τηλεθεατές να παρακολουθούν κατά μέσο όρο τη ΝΕΡΙΤ, ενώ 2,5 εκατ. παρακολουθούν το πρόγραμμά της για τουλάχιστον 1’. Τους αγώνες της Εθνικής μας και τον τελικό παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 2,2 εκατ. Έλληνες, αριθμός που φτάνει τα 4 εκατ. στη θέαση ενός τουλάχιστον λεπτού.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μεγέθη αυτά – που αφορούν στη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤ sports – στην πραγματικότητα αυξάνονται σημαντικά, αν προσμετρηθεί και η τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ HD, καθιστώντας έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση απόλυτη κυρίαρχο της τηλεθέασης.

Άραγε, η ΝΕΡΙΤ έχει τα εχέγγυα για να γίνει ανταγωνιστική προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ;

Η απάντηση είναι ότι κάτι νέο ξεκινάει το θέμα είναι όπως έχω ξαναπεί το lead της τηλεθέασης της ΝΕΡΙΤ στό Μουντιάλ να συνεχιστεί…

Ίδωμεν!

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Comments are closed.