Νέα ιστοσελίδα για Κωφούς και καλλιτέχνες με αναπηρία

Νέα ιστοσελίδα για Κωφούς και καλλιτέχνες με αναπηρία

Το British Council δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα (www.disabilityartsinternational.org) με στόχο να δώσει διεθνείς ευκαιρίες σε Κωφούς και καλλιτέχνες με αναπηρία.

Αφετηρία και έμπνευση της νέας ιστοσελίδας αποτελεί η παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας στον χώρο των τεχνών για καλλιτέχνες με αναπηρία, η δουλειά των οποίων έχει παρουσιαστεί ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί για ένα παγκόσμιο κοινό – που απαρτίζεται από επαγγελματίες του χώρου των τεχνών, υπεύθυνους προγράμματος πολιτιστικών χώρων και επιμελητές τέχνης- δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες με αναπηρία και σε καλλιτεχνικές εταιρείες που απευθύνονται σε ανθρώπους με αναπηρία (disabled –ledcompanies) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα παραθέτει παραδείγματα, μαρτυρίες και μελέτες παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Μεγάλη Βρετανία κατάφερε να ηγείται του χώρου του πολιτισμού για ανθρώπους με αναπηρία. Το British Council έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με Βρετανούς καλλιτέχνες με αναπηρία διευκολύνοντας τον διάλογο σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η ευρύτερη κοινωνία ασχολείται με την αναπηρία. H ιστοσελίδα Disability Arts International δημιουργήθηκε σε μια περίοδο με αυξημένο ενδιαφέρον για τη βρετανική σκηνή καλλιτεχνών με αναπηρία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επιτυχία του Unlimited – του φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.

Ο δικτυακός τόπος περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή πολιτιστικούς οργανισμούς και εταιρείες όπως οι Graeae Theatre, CandoCo, The British Paraorchestra, και Bobby Bakers’ Daily Life Ltd, ενώ ταινίες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα περιλαμβάνουν σχολιασμό από τον Διευθυντή της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, Jenny Sealey MBE, την Καλλιτεχνική Διευθυντρια της Dance Umbrella, Emma Gladstone, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Young Vic, David Lan.

H ιστοσελίδα Disability Arts International είναι μέρος του Unlimited Access, ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος που διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με τους οργανισμούς Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Ελλάδα), VoÁrte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία).

Comments are closed.