Πέθανε ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε «φακελάκι»

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο καρδιοπαθής που πριν από λίγες ημέρες είχε καταγγείλει για «φακελάκι» χειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Πέθανε ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε «φακελάκι»

Επρόκειτο για συνταξιούχο του ΝΑΤ, ο οποίος είχε προβεί δημοσίως σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ενώ είχε υποστεί έμφραγμα, ο γιατρός τού ζητούσε επί 18 ημέρες 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει. Ο ασθενής είχε κάνει λόγο για «κοινό εκβιαστή», ο οποίος τον απειλούσε ότι αν δεν λάμβανε τα χρήματα, θα του έδινε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο χειρουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο ασθενής υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Παρ’ όλα αυτά, μία ημέρα μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος υπέστη ανακοπή και κατέληξε, ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Οι συγγενείς του εκλιπόντος θεωρούν καθοριστικό τις 18 ημέρες που καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση και ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ενημερωθούν για τον χρόνο και τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου.

Οι γιατροί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του ασθενούς ήταν πιο επιβαρημένη από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί και χαρακτηρίζουν «θαύμα» το γεγονός ότι βγήκε ζωντανός από το χειρουργείο.
Πηγή Έθνος

Comments are closed.