Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «social media μάρκετινγκ και χαρτογράφηση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα»

PRAKSIS

Τρίτη 22 Ιουλίου στις 11.00 από την PRAKSIS «Business Coaching Center»

Στις 22 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Social Media Μάρκετινγκ και Χαρτογράφηση του Χρηματοδοτικού Τοπίου στην Ελλάδα» για τους συμμετέχοντες του προγράμματος «Business Coaching Center» της PRAKSIS στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος egg – enter•grow•go, Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα και για τους συμμετέχοντες του προγράμματος egg.

Το σεμινάριο θα έχει δύο βασικές ενότητες:

-Η πρώτη ενότητα θα έχει θέμα «Social Media Μάρκετινγκ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» με ομιλήτρια την Βίκυ Ντάλλας ιδρύτρια της εταιρείας 9AM και των ιστοσελίδων Startup.gr & Prepare.gr, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους τρόπους προώθησης μιας επιχείρησης στα social media.

-Η δεύτερη ενότητα έχει θέμα «Mapping of the funding landscape in Greece» με ομιλητή τον Δρ. Ηρακλή Αγιοβλασίτη, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) που θα χαρτογραφήσει τις διαθέσιμες δυνατότητες χρηματοδότηση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Το «PRAKSIS Business Coaching Center» είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο την υποστήριξη ανέργων από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και την αρωγή αυτών μέσα από την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας – με «όχημα» την αυτοαπασχόληση μέσα από τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων. Το «PRAKSIS Business Coaching Center» παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση και προετοιμασία ώστε ο υποψήφιος να μπορέσει να παρουσιάσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησης του.

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μέσα από αυστηρά κριτήρια διασφαλίζοντας ότι η επιχειρηματική πρόταση είναι βιώσιμη, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική αξία του έργου. Η κύρια δεξαμενή από την οποία αντλούνται οι υποψήφιοι είναι το υφιστάμενο πρόγραμμα της PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ». Η πλειονότητα των υποψηφίων προέρχονται από ελληνικές οικογένειες με ανήλικα τέκνα που λόγω κρίσης έχουν βρεθεί σε συνθήκες ανεργίας που όμως διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν».

Η στήριξη συνεχίζεται και κατά το πρώτο διάστημα της λειτουργίας της επιχείρησης τους από έμπειρους μέντορες. Η χρηματοδότηση του «PRAKSIS Business Coaching Center» γίνεται από το JP Morgan Chase Foundation και την Αμερικανική Πρεσβεία.

Comments are closed.