Ποιός είναι ο Ηλίας Θεοδώρου;

κτίριο ελευθεροτυπίας

Email Νίκου Ρούσση για το Enimerosi24
Ανταποκριτής του ΑΠΕ και της «Ελευθεροτυπίας» στο Στρασβούργο

Αχός βαρύς ακούσθηκε, πολλά ντουφέκια ΄”έπεσαν” μόλις έκανε το γύρο του διαδικτύου ότι, ο σύνδικος διέταξε το σφράγισμα του κτιρίου της Μίνωος, όπου στεγάζονται οι συνάδελφοι που εργαζόμενοι αόκνως-πλην όμως απλήρωτοι- βγάζουν την “Ελευθεροτυπία”.

Οχι, δεν βγήκε μπροστά για να υπερασπίσει το δίκαιο της ιστορικής εφημερίδας ο εμφανιζόμενος – αλλά εξαφανισθείς τελευταία- ελληνοβρετανικός εκδότης της εφημερίδας Χάρης Οικονομόπουλος.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ενεφανίσθη, ως πρόεδρος της εταιρίας “Τρίτη Οψη” που εκδίδει την Ελευθεροτυπία, τσαμπουκαλεμένος ανήρ, ονόματι Ηλίας Θεοδώρου, που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν μόνον ως διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρίας.

…και ανέκραξεν

“Ας το ξεκαθαρίσουμε, νέτα σκέτα: κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν μπορεί να ισχύει για τους χώρους στους οποίους εκδίδεται η Ελευθεροτυπία. Εκτός αν κάποιοι αποφασίσουν να παρανομήσουν. Και δεν ήταν δυνατόν να ισχύει καθώς η Τρίτη Οψη ΑΕ που εκδίδει την «Ελευθεροτυπία», την «Κυριακάτικη» και λειτουργεί το enet.gr έχει με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ από πολλού χρόνου και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 σύμβαση για τη χρήση των περιορισμένων χώρων που χρησιμοποιούνται στο κτήριο της Μίνωος.

Η «Ελευθεροτυπία», η εφημερίδα των αποκαλύψεων, θα είναι και πάλι αύριο Πέμπτη, όπως κάθε μέρα, στα περίπτερα.”

Συγνώμη κύριε, ποιός είσθε, που έλεγε και η λαίδη Αντζυ

Διότι, εκτός από την μάνα του και τον στενό οικογενειακό του κύκλο, δεν βλέπω να γνωρίζουν πολλοί το “χου ιζ χου” του κυρ Ηλία, που δεν έχει βιογραφικό στο διαδίκτυο, δεν έχει σελίδα στο φέϊσμπουκ και γενικώς δεν έχει.

Εμφανίσθηκε, όμως, αυτόκλητος, να εκπροσωπεί την Τρίτη Οψη, την εταιρία που είναι υπεύθυνη για την έκδοση της Ελευθεροτυπίας, για να βάλει με …”τσαμπουκά” στη θέση τους, όλους εκείνους τους άσπονδους εχθρούς της εφημερίδας που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο.

Και με μία σιγουριά που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή, από εκείνους που γνωρίζουν την κατάσταση στην Ελευθεροτυπία, διατράνωσε ότι “η Ελευθεροτυπία, η εφημερίδα των αποκαλύψεων, θα είναι και πάλι, όπως κάθε μέρα, στα περίπτερα”

Και δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή αυτή η σιγουριά του “άγνωστου” κυρίου Ηλία Θεοδώρου, καθόσον η εταιρία που εμφανίζεται να είναι πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, οφείλει έξη μισθους και το επίδομα άδειας στους εργαζόμενους σ’ αυτήν.

Η μαγκιά του, όμως και ο “τσαμπουκάς” του εξαντλήθηκαν εναντίον εκείνων που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για το κτίριο της Μίνωος στο διαδίκτυο.

Μούγκα ο μεσιέ Θεδώρου, για το τι θα γίνει με την καταβολη των δεδουλευμένων και των επιδομάτων στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και μη.

Εύλογο, λοιπόν , το ερώτημα

Που στηρίζεσαι κύριε Θεοδώρου και ποιός είσαι?

Εργαζόμενοι για την εφημερίδα είμαστε και έχουμε δικαίωμα να μάθουμε.

Το σωστόν, σωστούν έτσι?

Comments are closed.