Νέα εμπόδια για την εγγραφή του τυφλού φοιτητή Αργύρη Κουμτζή

Νέα εμπόδια για την εγγραφή του τυφλού φοιτητή Αργύρη Κουμτζή

Νέα εμπόδια ανακύπτουν στην εγγραφή του τυφλού αριστούχου μαθητή Αργύρη Κουμτζή στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρά τη λύση που έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο 18χρονος είχε αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ με το αιτιολογικό ότι ο εσωτερικός κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εντολή να οριστεί ένας υπάλληλος του πανεπιστημίου ως ειδικός συνοδός του Αργύρη, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τα εργαστήρια, έως ότου να λυθεί το ζήτημα και θεσμικά.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Αργύρης, μελετώντας τον εσωτερικό κανονισμό του τμήματος, ανακάλυψε ότι αν δεν τον εγκρίνει επισήμως το τμήμα και εγγραφεί κανονικά, ώστε να πάρει φοιτητική ταυτότητα, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα εργαστήρια, έστω και αν έχει μαζί του τον ειδικό συνοδό.

Το θέμα έχει πάει πάλι στο υπουργείο Παιδείας, και πλέον το έχει αναλάβει η νομική υπηρεσία του υπουργείου, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση.
Πηγή skai.gr

Comments are closed.