Επανέναρξη των επιχειρήσεων στη Γάζα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Επανέναρξη των επιχειρήσεων στη Γάζα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Τη συνέχιση των «επίγειων, αεροπορικών και ναυτικών» επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω «της αδιάκοπης» εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο ισραηλινός στρατός μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, θέτοντας τέλος στην μονομερή εκεχειρία.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε της Χαμάς για «κατάφωρες παραβιάσεις της ανθρωπιστικής αναστολής [των εχθροπραξιών]».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επαναλαμβάνουν την προειδοποίησή τους σε αμάχους να «μην πλησιάζουν τις ζώνες των μαχών».
Σημειώνεται ότι χθες η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε την μονομερή 24ωρη παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Την παράταση της εκεχειρίας απέρριψε ωστόσο η Χαμάς, ζητώντας την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από το έδαφος της Γάζας. Δεκάδες ρουκέτες και οβίδες έχουν εκτοξευτεί από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου προς τα ισραηλινά εδάφη.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.050 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των βομβαρδισμών και των συγκρούσεων, καθώς η κρίση διανύει πλέον τη 19η ημέρα της. Τους 6.000 πλησιάζουν οι τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, σε 43 ανέρχονται πλέον οι ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, αφότου ένας ακόμα στρατιώτης σκοτώθηκε από οβίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νεκροί έχουν πέσει και τρεις άμαχοι, δύο Ισραηλινοί και ένας ταϊλανδός εργάτης.
Πηγή skai.gr

Comments are closed.